Test en optimaliseer uw product

Al vóór het eerste prototype

Wanneer veiligheid, kracht of betrouwbaarheid echt belangrijk is, moet u al in de ontwerpfase rekening houden met de eigenschappen van uw product. Voldoet uw CAD-model straks, als het eenmaal geproduceerd is, aan de eisen die u stelt aan kwaliteit? Daar kunt u achter komen door middel van een prototype, maar beter is het om al tijdens het ontwerpen de zwakke punten van uw model vast te stellen en te verbeteren. Met de krachtige simulatie software van SOLIDWORKS kunt u uw ontwerp digitaal testen op alle punten die u belangrijk vindt. Optimaliseer en test opnieuw, tot  u met een gerust hart over kunt gaan op productie! Zo verliest u geen tijd en geld meer aan gefaalde fysieke prototypes. 


Wat zijn de voordelen van digitaal testen?

 • Versnel nieuwe productontwikkeling: u bent minder tijd kwijt aan het herhaaldelijk maken en testen van echte prototypes
 • Test uw product vóór productie: het eerste prototype of product dat u maakt is meteen goed
 • Verlaag kosten voor prototypes: u hoeft maar één prototype te maken
 • Verhoog productkwaliteit en veiligheid: het virtueel testen is grondiger dan een fysiek prototype en Simulation biedt suggesties voor verbetering.

Optimaliseer productontwikkeling met behulp van accurate simulaties

Lees de SOLIDWORKS Simulation whitepaper voor meer informatie, toelichting en praktische toepassingen van virtueel testen in het ontwikkelproces.

>> DOWNLOAD DE WHITEPAPER


Verkort time-to-market

SOLIDWORKS Simulation stimuleert engineers om écht na te denken over hun ontwerp en oplossingen te zoeken voor problemen die de software aantoont. Door deze mogelijkheden virtueel te onderzoeken kunt u dingen proberen die bij fysieke prototypes misschien te kostbaar of ingewikkeld zijn. U komt tot nieuwe creatieve ideeën die ook andere ontwerpprocessen ten goede komen. Bovendien vermindert de ontwikkeltijd én het risico op faalkosten

 Het proces bij traditioneel, fysiek prototypen:

 traditioneel procesIn deze situatie komt u in een cirkel terecht van ontwikkelen, testen, analyseren, verbeteren en opnieuw ontwikkelen en testen. Wat als u dit allemaal in 1 stap kunt doen? Uw productontwikkeling verloopt veel sneller, u kunt makkelijker nieuwe oplossingen testen en verliest minder tijd en geld.

 

 De winst van virtueel testen:

CAD2M procesDe processen voor engineering en testen lopen parallel aan elkaar en u kunt sneller over tot productie.

Bekijk ook de webinar 'Versnel uw innovatie' over deze optimalisatie van het ontwikkelproces. 

 


Weet het zeker dankzij virtueel testen

Virtueel testen, zeker weten!

Een nieuw product wilt u met vertrouwen lanceren. Uw klanten willen de zekerheid dat het jarenlang veilig gebruikt kan worden, voor uzelf is het belangrijk om geen klachten of schadeclaims te krijgen. Prototypes, handberekeningen of virtuele testen helpen u dit vertrouwen te creëren. In de moderne wereld spelen ook andere belangen mee. Door toenemende concurrentie is het belangrijk om een competitieve prijs te kunnen bieden en milieuvriendelijk te produceren. Virtueel testen, of simulatie van de prestaties van uw product, kan u hierbij helpen. Zo produceert u bijvoorbeeld nooit meer een product dat onnodig zwaar en duur is, komt er een eind aan de vicieuze prototyping-cirkel en test u sneller nieuwe ideeën.  Lees verder >> 


Kan virtueel testen uw ontwikkelproces verbeteren?

Als u bij productontwikkeling antwoord zoekt op één van de volgende vragen, biedt digitaal testen voordelen voor uw organisatie. U ziet ook direct welk pakket u nodig heeft:

 • Is mijn onderdeel sterk genoeg, of niet te zwaar?
  Simulation Xpress: meegeleverd in SOLIDWORKS Standard en Professional. Statische sterkteberekening voor onderdelen, geen samenstellingen. Lees de blog 'Optimaliseer uw ontwerp in 5 minuten' om direct te zien wat u al met SimulationXpress kunt analyseren. 
 • Is mijn samenstelling sterk genoeg, of niet te zwaar?
  Simulation in SOLIDWORKS Premium: meegeleverd in SOLIDWORKS Premium. Voor statische berekeningen, van zowel onderdelen als samenstellingen.
 • Hoe lang blijft mijn product heel onder belasting?
  Simulation Standard: voor statische berekeningen van onderdelen en samenstellingen, inclusief vermoeiingsanalyse.
 • Gaat mijn product hinderlijk trillen, onder welke kracht knikt het, hoe ontwikkelt temperatuur zich in mijn product, wat gebeurt er als het op de grond valt en hoe kan ik het beter, lichter, kleiner of goedkoper maken? 
  Simulation Professional: alle analysemogelijkheden van de vorige versies, inclusief eigenfrequentie/trilling, knikken, thermisch, valtest en product optimalisatie.
 • Is mijn product sterk genoeg en wat gebeurt er bij grote vervorming, of gedurende een bepaalde tijd?
  Simulation Premium: alle mogelijkheden van de vorige versies, plus analyses voor vervorming of verloop van tijd.

Bekijk onze blogs over Simulation voor praktische toepassingen van digitaal testen. 


Ga een stap verder: vloeistoffen, gassen, duurzaamheid en kunststof

 • flowSOLIDWORKS Flow Simulation: simuleer vloeistof- en gasstromen in realistische situaties door middel van CFD functies.  
 • SOLIDWORKS Sustainability: bereken de milieu-impact van uw product al tijdens het ontwikkelproces en ontdek hoe uw ontwerp nóg duurzamer kan. 
 • SOLIDWORKS Plastics: met deze virtuele testmodule voor kunststofonderdelen en spuitgietmatrijzen ontwerpt u direct de juiste matrijs.

Digitaal testen met SOLIDWORKS: te ingewikkeld?

Het belangrijkste middel voor succesvol virtueel testen is een juiste interpretatie van de data. Het kan daarom overweldigend zijn om zelfverzekerd met de software aan de slag te gaan. CAD2M biedt verschillende Simulation trainingen aan om u de benodigde kennis te bieden. Lees ook de blog 'Hoe betrouwbaar zijn mijn uitkomsten?' voor meer informatie over dit onderwerp. 


Gratis aan de slag met SOLIDWORKS Simulation

Bent u benieuwd hoe virtueel testen werkt? U kunt er direct mee aan de slag als u een actieve SOLIDWORKS licentie heeft, door SimulationXpress te activeren in uw MySolidWorks omgeving. 

Daarnaast is er een 30-dagen trial voor SOLIDWORKS Premium beschikbaar, met daarin een uitgebreide versie van Simulation. 


Ervaringen met het gebruik van SOLIDWORKS en Simulation

Ato-Gear hardloop-inlegzolen

"We hebben een bepaalde stijfheid nodig om waterdichtheid te garanderen. Met SOLIDWORKS Simulation hebben we de minimale vereisten berekend." Lees verder >>

HAN Hogeschool Arnhem Nijmegen

"CAD2M ondersteunt onze educatieve instelling op veel verschillende manieren, daar zijn we heel blij mee. Het is een relatie die niet wordt geëvenaard door enige andere reseller bij de HAN." Lees verder >>

 OPRA Turbines
"Voor onze sterk variërende projecten hebben we een hele effectieve ontwerptool nodig. Alleen zo kunnen we het project binnen het budget en de deadline opleveren." Lees verder >>
Rotodyne Asselbergs industriële ventilatoren
"De overstap naar 3D heeft ons bedrijf een enorme boost gegeven. Het werken in 2D was voor ons een beperking. Sommige projecten waren simpelweg zo complex, dat we er niet aan begonnen. Met SOLIDWORKS kunnen we veel meer maken." Lees verder >>
VH Verpakkingsmachines
"De uitdaging is om de massatraagheid zo laag mogelijk te houden. Zo is het ons samen met CAD2M gelukt om deze bekkenkop nog ongeveer anderhalve kilo lichter te maken". Lees verder >>