Xpress: maak optimaal gebruik van uw SOLIDWORKS pakket

Geschreven door Michel klein Wassink op 2-1-19 7:00

Met een SOLIDWORKS Standard, Professional of Premium licentie heeft u ook toegang tot de Xpress versies van Simulation, DFM, DriveWorks en Sustainability. Zo kunt u de basisfunctionaliteiten van deze programma’s toepassen in uw ontwerpproces, zonder de volledige licentie aan te hoeven schaffen. Het enige wat u hoeft te doen is ze activeren in uw MySolidWorks omgeving. U vindt hier ook instructies om deze programma’s ten volste te benutten. De Xpress versies bieden meer voordelen dan u zou verwachten!

Voordat u met Xpress programma’s aan de slag kunt, dient de add-in geactiveerd te worden. Dit doet u in het menu onder Tools > Xpress Products. Via my.solidworks.com/xpress vindt u de code om in het dialoogvenster in te vullen. Hierna is de activatie compleet en kunt u aan de slag.

SimulationXpress

Met Simulation beschikt u over een virtuele testomgeving om te voorspellen hoe uw ontwerp zich in verschillende situaties zal gedragen, bijvoorbeeld onder een bepaalde belasting of temperatuur. Zo kunt u al in het ontwerpproces veel problemen identificeren en verhelpen voordat u overgaat op prototypes. De Xpress versie heeft als beperking dat u alleen parts kunt testen, geen assemblies.

Meer informatie over de toepassing van SimulationXpress 

DFMXpress

Design For Manufacture Xpress is een tool om de maakbaarheid van ontwerpen testen. Het programma helpt ontwerpers om delen van het ontwerp te identificeren die mogelijk erg duur, moeilijk of zelfs onmogelijk zijn om te fabriceren. Zo kan de medewerker die geen productie expert is toch inzicht krijgen in de maakbaarheid van zijn ontwerp.

DriveWorksXpress

Met DriveWorksXpress kunt u (delen van) het ontwerpproces automatiseren. Is elk product dat u maakt uniek, maar in de basis gelijk? Dan kunt u met behulp van DriveWorksXpress een CTO (Configure To Order) werkwijze toepassen. Hiermee past u eenvoudig kenmerken als afmeting of materiaal aan, zonder een geheel nieuw ontwerp te hoeven maken.

Meer informatie over de toepassing van DriveWorks

SustainabilityXpress

SustainabilityXpress helpt u om te onderzoeken hoeveel impact een ontwerp heeft op het milieu. Wat is bijvoorbeeld de carbon footprint van de gebruikte materialen? Met de Find Similar Material tool kunt u eenvoudig zoeken naar een milieuvriendelijker oplossing. Ook de productielocatie, herkomst van materialen en transport worden meegenomen in de berekening. De uitkomst biedt een overzicht van carbon footprint, totale energiebehoefte, en invloed op lucht- en waterkwaliteit. Ook hier is de beperking van de Xpress versie dat u alleen parts kunt analyseren, geen assemblies.

Onderwerpen: DriveWorks, SOLIDWORKS Simulation, Configure-To-Order

Geschreven door Michel klein Wassink

Blogs geschreven door Michel klein Wassink