What's new in DriveWorks 16

Geschreven door Pim Visscher op 18-7-18 10:00

Vorige maand was het weer tijd voor DriveWorks World: hét evenement voor iedereen die zijn productontwerp automatiseert met DriveWorks. Onze Henry en Pim reisden af naar het Verenigd Koninkrijk voor kennissessies, examens én voor alle ins en outs over DriveWorks 16. Deze nieuwe versie is inmiddels beschikbaar in het klantportaal van DriveWorks.

Zoveel toepassingen!

Voor Pim was het de eerste keer op DriveWorks World. Hij deed er examen en mag zich nu Certified DriveWorks Professional noemen! Het meest onder de indruk was hij echter van de verschillende user cases die gepresenteerd werden. "Gebruikers vertelden over hun ervaringen met DriveWorks, er zijn zoveel toepassingen! Ieder bedrijf gebruikt weer een ander aspect van het programma," vertelt Pim. Als voorbeeld noemt hij een ontwerpbureau voor architecten, dat DriveWorks gebruikt om straatmeubilair samen te stellen op basis van de wensen van de klant. Zo hebben ze vroeg in het traject al een model, afbeelding én een prijs beschikbaar. Of wat dacht u van een steunzolenfabrikant die hun adviestraject heeft geautomatiseerd met DriveWorks? Klanten vullen gegevens en maten van hun voeten in, waarmee automatisch een advies voor een steunzool wordt gegenereerd.

Pim is nu Certified DriveWorks Professional.

What's new in DriveWorks 16

Tijdens DriveWorks World werd de nieuwe versie van DriveWorks gelanceerd. Hieronder vindt u een aantal nieuwe functionaliteiten:

  • Naast Microsoft SQL wordt nu ook Azure (ook in de cloud) ondersteund.
  • Werktekeningen zijn verbeterd, u kunt nu makkelijk verschalen en blokken plaatsen.
  • U kunt werken met timers, denk aan het automatisch verversen van de pagina om actuele informatie op te halen.
  • De 3D Preview is verbeterd. Het is nu ook mogelijk om door ruimtes te bewegen en om twee aanzichten tegelijkertijd te tonen.
  • Textures zijn op meer oppervlaktes toepasbaar, daarnaast is het mogelijk om per oppervlak de texture te draaien.
  • Het is mogelijk om library features met dimensies in te voegen in een part.
  • DriveWorks kan een veelvoud aan programma's aansturen, zoals Photoview360, SOLIDWORKS CAM en MBD.
  • Verbetering van specification macro's, zowel grafisch als functioneel. Waar voorheen alleen sequentiële acties mogelijk waren, kunnen ze nu ook gelaagd worden uitgevoerd.
Kijk voor een volledig overzicht van de vernieuwingen op de informatiepagina van DriveWorks.


Vernieuwde specification macro's

CPQ: configure, price, quote

Vorig jaar werd CPQ al gelanceerd, maar dit concept is nu verder ingekleurd. CPQ is een verzameling van templates die DriveWorks al voor u heeft opgesteld. Denk hierbij aan sjablonen voor webpagina's, offertes, rapporten of het toevoegen van users. CPQ templates kunnen ook toegevoegd worden aan bestaande projecten en kunnen u veel tijd besparen!

Henry's tips

Tijdens DriveWorks World worden er verschillende tips aan de hand gedaan om sneller en makkelijker met de configurator te kunnen werken. Hieronder een greep uit Henry's favoriete tips:

Verhoog uw performance
Gebruik de nieuwe DriveWorks Profiler. Hiermee achterhaalt u welke features en commando's veel tijd verbruiken, om zo de performance te verbeteren. Let daarnaast goed op de foutrapportage. Zet deze alleen aan op het moment dat het nuttig is, namelijk tijdens het testen. Zit u in de productiefase? Zet de rapportage dan op 'laag' om de performance zo hoog mogelijk te houden.

Kleed uw formulier aan
Voor de herkenbaarheid en aankleding is het goed om elk formulier op dezelfde wijze te omlijsten, gebruik bijvoorbeeld dezelfde opmaak van titels en knoppen. Door te werken met frames doet u dit in een mum van tijd, dit is ook beschikbaar in een template.

Meer weten over deze tips of over DriveWorks 16? Neem dan contact op met onze support!

Onderwerpen: DriveWorks

Geschreven door Pim Visscher

Blogs geschreven door Pim Visscher