Wat levert DriveWorks mij op?

Geschreven door Henry Gerritsen op 16-7-18 15:40

Zoals geldt voor elke investering, zal ook een software pakket zich op den duur terug (moeten) verdienen. DriveWorks realiseert een kostenbesparing met het automatiseren van uw ontwerpen, waardoor u uiteindelijk winst zal maken op uw investering. Maar wat zal DriveWorks u precies opleveren en hoe lang duurt het voordat u begint met verdienen?

De configurator van DriveWorks is geschikt voor bedrijven die steeds ongeveer hetzelfde product maken, dat elke keer net even anders is. Met DriveWorks ontwerpt u niet steeds opnieuw, maar stelt u elke order samen uit standaard bouwstenen. U hoeft deze onderdelen maar eenmalig te ontwerpen en kan ze naar klantwens combineren.

Hoeveel kan ik aan DriveWorks verdienen?
Om deze vraag te kunnen beantwoorden, moet u in ieder geval weten hoeveel ontwerpen uw bedrijf maakt en in welke tijd, welk deel van deze ontwerpen geautomatiseerd kan worden én wat uw gemiddelde engineer kost. Stel: bedrijf X ontwerpt een product waarbij 80% van het ontwerp geautomatiseerd kan worden door regels toe te passen. Het maken van een ontwerp duurt nu ongeveer 3 uur en er worden 3 ontwerpen per week gemaakt. Hun engineer kost gemiddeld €65 per uur. Een simpele berekening laat zien dat door 80% van het ontwerp te automatiseren, de ontwerptijd zal afnemen van 3 uur naar slechts 36 minuten per ontwerp. Per week bespaart bedrijf X zo meer dan 7 uur, wat neer komt op €468,- aan engineeringskosten.

Bereken uw Return On Investment met de ROI tool

ROI tool

Uiteraard is een goede ROI berekening iets ingewikkelder dan dit. Er zitten tijd en kosten verbonden aan de aanschaf en implementatie van DriveWorks. Daarnaast is deze calculatie iets te kort door de bocht: de besparing zal niet exact 80% zijn, omdat het u wel tijd kost om de regels in te vullen bij het maken van een ontwerp. Daarentegen sluit u mogelijk wel meer verkopen door uw verkorte ontwerp- en reactietijd. Voor een gedegen berekening heeft DriveWorks daarom de ROI tool ontworpen: aan de hand van een aantal simpele vragen zal deze tool alle relevante factoren in overweging nemen en een accurate berekening geven van uw kosten, baten en ROI. Leuk detail: deze tool is compleet gebouw in DriveWorks!

Voor bedrijf X berekende de DriveWorks ROI tool een totale besparing van €20.196 per jaar. Zij zullen verdienen op hun investering na zo'n 3,5 maanden. Stel dus dat bedrijf X vandaag met DriveWorks zou starten, dan zullen zij vanaf 10 oktober 2016 rendement krijgen van hun investering.

Ook weten wat DriveWorks u op kan leveren? Gebruik dan de ROI tool. Deze tool is ingericht voor DriveWorks Solo. Bent u geïnteresseerd in DriveWorks Pro? Neem dan contact met ons op via 0314-377050 voor meer informatie over uw ROI.

Onderwerpen: DriveWorks, Configure-To-Order

Geschreven door Henry Gerritsen

Blogs geschreven door Henry Gerritsen