Wat is er nieuw in SOLIDWORKS 2020?

Geschreven door Martijn Visser op 2-12-19 15:59

Elk jaar bekijkt het SOLIDWORKS ontwikkelteam duizenden verbeterverzoeken van de mensen die dagelijks met de software werken – engineers, ontwerpers en analisten. En zoals elk jaar zijn ook in 2020 de meeste vernieuwingen gebaseerd op gebruikersverzoeken. De focus ligt in 2020 op hogere prestaties, gestroomlijnde workflows en betere connectiviteit. Daarnaast zijn er stappen gezet in de ontwikkeling van en connectie met het 3DEXPERIENCE platform. Hieronder vindt u een greep uit de nieuwe functies en verbeteringen die in 2020 worden geïntroduceerd.

Verbeteringen in het bewerken van werktekeningen

Het openen en bewerken van grote werktekeningen leverde vaak prestatie uitdagingen op. Detailing-ModeMet de introductie van Detailing Mode is hier verbetering in aangebracht. Met deze nieuwe functie kunt u grote tekeningen snel openen en tot een bepaald niveau bewerken. Deze optie is perfect voor het uitvoeren van een controle of aanbrengen van kleine wijzigingen. Bovendien kunt u de tekening snel laden en afdrukken, wat het werken met grote tekeningen weer een stuk leuker maakt.

Sneller werken met grote samenstellingen

De Edit Mode voor large design review werd al geïntroduceerd in 2019, maar de functie is nu verbeterd. Zo kunt u grote samenstellingen snel openen en bewerken, bijvoorbeeld om aanpassingen te doen in componenten en mates. 

Large-Design-Review

Bij het toevoegen van mates kunt u nu gebruikmaken van referentiegeometrie zoals planes. U kunt ook component patronen toevoegen in de samenstelling, die zijn nu nog beperkt tot lineair en circulair. Met deze toevoegingen worden steeds meer werkzaamheden mogelijk in de large design review mode, wat meer gemak oplevert bij het werken met grote samenstellingen.

Flexibele componenten

Heeft u veren, balgen of slangen in uw samenstelling? Dan gaan deze er anders uitzien wanneer de samenstelling beweegt. Voorheen behielden deze elementen hun vorm, in SOLIDWORKS 2020 kunt u ze flexibel maken. Dat geeft goed weer hoe het onderdeel zich in de samenstelling beweegt. Het maken van aanvullende configuraties, wat de stuklijst nadelig kan beïnvloeden, is hierdoor niet meer nodig. Deze nieuwe functie helpt u met een verbeterde visualisatie en validatie van uw samenstelling.

Flexibele-componenten

Sneller schetsen

In 2020 is SOLIDWORKS beter te gebruiken in combinatie met touchscreen apparaten. Sketch Ink laat u eenvoudig met de hand bepaalde vormen schetsen. Deze functie is verbeterd; u kunt nu afmetingen ingeven met de hand, zonder toetsenbord.Dankzij de nieuwe functie Power Modify kunt u met bepaalde handbewegingen snel aanpassingen doen in de schets. 

Power-modify

De functie Markups laat u met een touchscreenapparaat opmerkingen toevoegen aan een ontwerp. In 2020 kan dit bij 3D en 2D tekeningen en u kunt nu werken met zowel touchscreen als muis. Dit maakt effectievere communicatie mogelijk tussen alle apparaten en met verschillende bestanden. 

Nieuwe importmogelijkheden

Eén van de sterke punten van SOLIDWORKS is dat u kunt werken met verschillende bestandsformats, ook vanuit andere software. De functie 3D Interconnect laat u CAD data van externe pakketten direct importeren, zonder deze eerst te converteren. Hiermee bespaart u tijd en het vermindert het risico op fouten. In 2020 zijn hier nieuwe formats aan toegevoegd: 3D DWG & DXF en IFC (uit de BIM werkmethodiek die veel wordt gebruikt in de bouw). Zo kunt u nog eenvoudiger 3D data toevoegen aan uw SOLIDWORKS samenstelling. 

3DInterconnect

Dit doet u direct met drag-and-drop vanuit de Windows Verkenner, zonder conversiestap. SOLIDWORKS behoudt de link met het bestand en nieuwe wijzigingen worden direct zichtbaar in samenstelling. Met deze toevoeging kunt u nog makkelijker samenwerken met andere gegevensbronnen.

 

Zelf aan de slag

Hierboven hebben we slechts een fractie van alle verbeteringen besproken. Wilt u meer weten over nieuwe features? Bekijk dan onze tiendelige What’s New webinarreeks. Vanaf januari 2020 gaat er ook een nieuwe reeks Update Trainingen van start in ons trainingscentrum, waarin u direct leert werken met de functies in 2020. De inschrijvingen hiervoor zijn geopend! 

Onderwerpen: SOLIDWORKS

Geschreven door Martijn Visser

Blogs geschreven door Martijn Visser