Wat is design automation?

Geschreven door Henry Gerritsen op 6-5-19 15:34

Maatwerk producten zijn een goede manier om u te onderscheiden van de concurrentie. Het leidt vaak tot meer verkopen, hogere winst en tevreden klanten. Nu steeds meer bedrijven maatwerk aanbieden moet u echter slimmer te werk gaan dan de rest. Design automation van DriveWorks bespaart tijd, vermindert fouten en laat engineers efficiënter werken.  Ontdek de voordelen van design automation voor SOLIDWORKS en maak met minimale inspanning maatwerk producten die altijd aan uw kwaliteitseisen voldoen.

Waarom Design Automation?

Engineering afdelingen verspillen kostbare tijd aan taken die geautomatiseerd kunnen worden. Bij bedrijven die maatwerk producten aanbieden rust vaak veel druk op de engineers. Zij zijn er immers voor verantwoordelijk dat er zo snel mogelijk een ontwerpvoorstel ligt en een offerte; veel werk nog vóórdat de opdracht binnen is. Hierdoor is er minder tijd voor het optimaliseren van bestaande ontwerpen, updaten van tekeningen en nauwkeurig controleren van elk detail. Dit maakt projecten vatbaar voor fouten, hoge werkdruk, de noodzaak om opnieuw te beginnen en vertragingen. Dit heeft allemaal negatieve invloed op winstmarges en reputatie.

Door automatisering van tijdsgevoelige en repetitieve taken heeft u meer tijd over om te innoveren en de waarde van uw producten te verhogen, wat uw positie in de markt verbetert en helpt om meer opdrachten te genereren.

Automatiseer gratis!

DriveWorksXpress-imageAls u SOLIDWORKS gebruikt, heeft u al toegang tot design automation: DriveWorksXpress is de gratis design automation tool, meegeleverd bij elke licentie van SOLIDWORKS. U vindt het in uw ‘Tools’ menu; u hoeft het enkel te activeren en kunt direct starten met automatiseren!

 Automatisering en kennisbehoud

Werkwijzes ontstaan vaak door jarenlange vakervaring. Het is belangrijk dat bedrijven de gecombineerde kennis van hun meest ervaren engineers borgen en hergebruiken. Het behouden en delen van deze kennis met anderen kan echter lastig zijn. U kunt in 3D CAD systemen bepaalde standaarden vastleggen, wat tijd bespaart, maar dit levert problemen op bij aanpassingen of toevoegen van aanvullende producten. DriveWorks gebruikt een andere aanpak: simpele, eenvoudige regels en ontwerplogica. Hiermee kunt u ontwerp-, productie- en kosteninformatie snel opslaan en hergebruiken om uw zaken echt te automatiseren.

Automatiseer uw zaken stap voor stap

Met DriveWorks automatiseert u zoveel als u wilt, op uw eigen tempo:

  1. Start met het engineerswerk en voeg ontwerpregels toe op 3D CAD modellen. Stel automatisch gedetailleerde tekeningen en BOM’s op voor productie.
  2. Geef uw engineers meer tijd om te focussen op de verbetering van de productkwaliteit en ontwikkeling van nieuwe producten.
  3. Breid de voordelen vervolgens uit naar uw sales afdeling en geef hen een product portfolio met uitvoeringen om uit te kiezen bij verkoopafspraken.
  4. Verminder fouten en bespaar tijd met geautomatiseerde offertes en begeleidende brieven.

Dankzij automation worden sales teams productiever, worden klantvragen sneller opgevolgd en is de doorvoer verhoogd. Dit leidt tot meer bestellingen, minder operationele overhead en betere klantenservice.

Makkelijk in te stellen, beheren en gebruiken

Een DriveWorks design automation project is makkelijk in te stellen, beheren en gebruiken. U heeft geen programmeer vaardigheden of consultants nodig, maar creëert eenvoudig zelf de configurator die bij de behoeftes van uw bedrijf past. U verandert of schaalt uw project eenvoudig waar nodig. Stel eenmalig een set 3D modellen, design regels, formulieren en documenten op en gebruikt deze iedere keer weer.

DriveWorks projecten werken waar dan ook, op elk apparaat – desktop, mobiel, tablet en in SOLIDWORKS.

Design automation en online sales configurators

Voeg een DriveWorks project toe aan de bedrijfswebsite als online sales configurator. Dit stelt uw verkoopteam, distributeurs, dealers en klanten in staat om maatwerk producten te configureren en bestellen waar of wanneer dan ook, op elk apparaat. U koppelt de configurator bovendien eenvoudig met andere systemen, zoals MRP, ERP en CRM.

Met DriveWorks heeft u beschikking over een volledige CPQ configurator oplossing. Bereken de prijs voor maatwerk producten, stel klantspecifieke prijzen op en plan aflevering gebaseerd op beschikbare middelen, inventaris niveaus en doorlooptijden.

Onderwerpen: DriveWorks, Configure-To-Order

Geschreven door Henry Gerritsen

Blogs geschreven door Henry Gerritsen