Virtueel testen, zeker weten!

Geschreven door Michel klein Wassink op 8-8-19 14:15

Een nieuw product wilt u met vertrouwen lanceren. Uw klanten willen de zekerheid dat het jarenlang veilig gebruikt kan worden, voor uzelf is het belangrijk om geen klachten of schadeclaims te krijgen. Prototypes, handberekeningen of virtuele testen helpen u dit vertrouwen te creëren. In de moderne wereld spelen ook andere belangen mee. Door toenemende concurrentie is het belangrijk om een competitieve prijs te kunnen bieden en milieuvriendelijk te produceren. Virtueel testen, of simulatie van de prestaties van uw product, kan u hierbij helpen.

Weet zeker dat uw product niet stuk gaat – ook niet na verloop van tijd

Simulatiesoftware biedt verschillende testmethodes, waarmee u uw ontwerp op verschillende manieren onder de loep neemt. Wat gebeurt als u het een keer belast? Virtueel testen SOLIDWORKS Of 10.000 keer? Wanneer gaat het product hinderlijk trillen, of bezwijkt het onder de last? Hoe dik moet het materiaal zijn om de optimale sterkte te hebben? Simulatie biedt snel de inzichten die u nodig heeft om een veilig product af te leveren. U kunt bovendien veiligheidsmarges toevoegen, mocht dat nodig zijn in uw vakgebied. Informatie is eenvoudig te genereren in een rapport of eDrawings bestand, zodat u het ook snel kunt delen met anderen.

Maak producten nooit meer te zwaar of te duur

Uit voorzorg wordt een product vaak extra dik of zwaar gemaakt zodat het sterk genoeg is. Simulation vermoeiingDenk aan industrieën met ruwe omstandigheden of zware belasting. In de praktijk zorgt dit ook voor extra materiaalgebruik, zwaardere transportlast en hogere productiekosten. Het is duurzamer om met vertrouwen het product zo licht én sterk mogelijk te produceren. Een simulatie laat snel zien op welke plek het ontwerp te zwak is, of waar u nog materiaal kunt weghalen zonder de kracht van de constructie te verminderen. Dit helpt om de kosten van uw product zo laag en competitief mogelijk te houden.

Zorg dat uw eerste prototype direct goed is

Prototyping is een betrouwbare manier van testen omdat u werkelijk kunt zien hoe uw product in zijn beoogde toepassing gaat presteren. Het levert concrete verbeterpunten voor de optimalisatie van uw product op.Prototype virtueel testen Maar hoeveel prototypes heeft u nodig? De cyclus van prototype, testen en verbeteren herhaalt zich tot het ontwerp optimaal is. Dat kan een lange doorlooptijd – en hoge kosten – tot gevolg hebben. Dit tijdrovende en kostbare proces kunt u verkorten door de testen virtueel uit te voeren. Eventuele mankementen haalt u er zo al in een vroeg stadium uit. Met simulatiesoftware kunt u het ontwerp helemaal doorberekenen en optimaliseren, zodat uw eerste prototype direct goed is.

Versnel uw innovatie

Doordat Simulation geïntegreerd is in SOLIDWORKS kunt u snel aanpassingen aan materiaal en design doen, aan de hand van de Simulation resultaten. U kunt geheel nieuwe mogelijkheden onderzoeken, wat de creativiteit en innovatie ten goede komt. Een ontwerper doet eenvoudig zelf de berekeningen en past de resultaten direct toe in de optimalisatie van het design. Het ontwerpproces loopt geen vertraging meer op; de engineer doet alles zelf en hoeft niet te wachten op analyses van een collega.

Meer informatie

Welke testmethode u kiest is afhankelijk van uw voorkeuren, product, kennis en behoefte. Er zijn echter veel situaties denkbaar waarin het virtueel testen met simulatiesoftware aanzienlijke voordelen biedt voor uw ontwikkelproces. Het kan een grote stap zijn om zelf te starten met testen, maar CAD2M biedt u een helpende hand in de vorm van trainingen, consultancy en support om u op weg te helpen.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden, of wilt u een proefberekening van uw ROI laten maken? Neem dan contact met ons op, of lees direct meer over virtueel testen

Onderwerpen: SOLIDWORKS Simulation

Geschreven door Michel klein Wassink

Blogs geschreven door Michel klein Wassink