Hoeflon automatiseert met ERP integratie

Geschreven door Wendy Angenent op 18-7-18 9:26

Grote ruiten, stalen balken en andere zware of onhandzame voorwerpen: we tillen ze met een hijskraan. Maar hoe doe je dit in een nauwe ruimte, waar geen hijskraan kan komen? De firma Hoeflon biedt hier de perfecte oplossing voor: zij maken mini-hijskranen. Deze ontwikkelen ze compleet in SOLIDWORKS, met grote assembly's en veel tekeningen. Om de administratie hiervan te automatiseren, implementeerden we een koppeling tussen SOLIDWORKS en hun ERP pakket Ridder.

Verder lezen >

Onderwerpen: ERP intergratie, Klantverhaal, SOLIDWORKS tools

Welke ERP integratie past bij u?

Geschreven door Henry Gerritsen op 18-7-18 9:19

In voorgaande blogs hebben we toegelicht wat de ERP integratie inhoudt en waarom dit handig is. Deze blog gaan we in op de types integratie die CAD2M aanbiedt en de implementatie ervan.

Verder lezen >

Onderwerpen: ERP intergratie, SOLIDWORKS tools

Integreer uw ERP met SOLIDWORKS

Geschreven door Henry Gerritsen op 18-7-18 9:11

Uw CAD programma en ERP systeem werken separaat van elkaar, maar u heeft beide nodig om van idee tot product te komen. De brug tussen de systemen bent u zelf. Meestal dan. Het is namelijk ook mogelijk om de communicatie tussen deze systemen te automatiseren met de CAD2M koppeling.

Verder lezen >

Onderwerpen: ERP intergratie, SOLIDWORKS tools

Print uw tekeningen in batch in 3 stappen

Geschreven door Michel klein Wassink op 16-7-18 15:06

Een van de taken waar de engineering afdeling vaak mee belast is, is het printen van werktekeningen. Deze moeten in een specifiek formaat en een bepaalde volgorde uit de aangewezen printer rollen. Bij uitgebreide samenstellingen kan dit een flinke klus zijn. Elke tekening openen, instellingen doorvoeren en afdrukken... U kunt uw tijd wel beter besteden. Door gebruik te maken van de BatchPlot tool drukt u in 3 eenvoudige stappen alle werktekeningen van een samenstelling in één keer af.

Verder lezen >

Onderwerpen: SOLIDWORKS, SOLIDWORKS tools

Altijd up-to-date met de integratie PDM & ERP

Geschreven door Henry Gerritsen op 16-7-18 12:31

80% van de lezers zal zich in het volgende herkennen: na het maken van een ontwerp, genereert u een stuklijst zoals die hierboven. Dan volgt de administratieve afhandeling… U zet de lijst handmatig over naar uw ERP systeem. Hierna kunnen ook andere afdelingen, zoals inkoop en productie, ermee aan de slag. Dit overtypen is geestdodend, en bovendien: hoe vaak is het al gebeurd dat u deze stap bent vergeten? Of dat er een fout in de stuklijst is geslopen?

Verder lezen >

Onderwerpen: ERP intergratie, SOLIDWORKS tools

Waarom heb ik een ERP integratie nodig?

Geschreven door Henry Gerritsen op 3-8-17 16:49

In de vorige blog hebben we uitgelegd wat een ERP koppeling doet: deze linkt SOLIDWORKS aan uw ERP omgeving en zet automatisch stuklijsten en artikelinformatie over tussen beide systemen. Maar waarom is dit nou zo handig?

Verder lezen >

Onderwerpen: ERP intergratie, SOLIDWORKS tools