SOLIDWORKS tip: Animation actors laten verdwijnen of verschijnen

Geschreven door Lennart van der Burg op 31-3-20 14:36

In de animation mode van SOLIDWORKS Composer is er de mogelijkheid om componenten te verbergen of te laten verschijnen gedurende het afspelen. Bekijk de onderstaande video om te leren hoe de zichtbaarheid van uw onderwerp aanpast binnen een animatie.

Verder lezen >

Onderwerpen: SOLIDWORKS tech blog, SOLIDWORKS Tip

SOLIDWORKS Tech Blog: Automatisch geupdate revisietabellen toevoegen

Geschreven door Bram Ottenhof op 20-3-20 10:17

De optie om de ontwerpgeschiedenis te kunnen bekijken is een belangrijk aspect aan efficiënt engineeren.

  • Op welke versie zit de tekening?
  • Wie heeft welke verandering gemaakt?
  • Wanneer zijn aanpassingen gedaan?

Allemaal belangrijke vragen om het overzicht te behouden. Al jaren is het gebruikelijk om hiervoor revisietabellen te gebruiken.

Geïntegreerde revisietabellen

Binnen SOLIDWORKS bestaat al langere tijd een optie om revisietabellen toe te voegen aan de tekening. Dit gaf echter geen garantie dat de veranderingen op de revisietabel correspondeerde met de data in SOLIDWORKS PDM. Een aantal jaar geleden is een functie toegevoegd aan SOLIDWORKS die ervoor zorgt dat de revisietabel geïntegreerd is met SOLIDWORKS PDM. Dit zorgt ervoor dat, wanneer een revisie binnen SOLIDWORKS wordt toegevoegd, deze automatisch update in de vault. De toevoeging van deze functie bespaart veel tijd en moeite, daarnaast kunnen engineers met zekerheid zeggen dat ze altijd overeenkomende revisiegeschiedenis hebben binnen SOLIDWORKS en de PDM vault. Om een geïntegreerde revisietabel toe te voegen in SOLIDWORKS moet u een aantal aanpassingen maken aan de settings. Deze Tech Blog laat u zien hoe u dit instelt.

Verder lezen >

Onderwerpen: SOLIDWORKS tech blog, SOLIDWORKS PDM, SOLIDWORKS Tip

SOLIDWORKS tip: Copy with mates

Geschreven door Bram Ottenhof op 9-3-20 10:44

Wilt u parts kopiëren en ervoor zorgen dat de onderdelen de mate voorwaarden behouden van het originele part? Binnen SOLIDWORKS is hier een functie voor genaamd: 'Copy with mates'. Bekijk de onderstaande video om een uitleg te krijgen van deze functie. 

Verder lezen >

Onderwerpen: SOLIDWORKS tech blog, SOLIDWORKS Tip

SOLIDWORKS tip: Multiple Mate

Geschreven door Bram Ottenhof op 27-2-20 13:25

Wilt u eenvoudig meerdere parts verbinden met één andere part? Maak dan gebruik van de Multiple Mate functie binnen SOLIDWORKS. Bent u benieuwd hoe u deze functie gebruikt? Bekijk dan de onderstaande video. 

Verder lezen >

Onderwerpen: SOLIDWORKS tech blog, SOLIDWORKS Tip

SOLIDWORKS tip: parts onzichtbaar maken met tab, shift en ctrl

Geschreven door Bram Ottenhof op 17-2-20 12:10

Wilt u snel parts onzichtbaar kunnen maken? Binnen SOLIDWORKS kunt u sneltoetsen gebruiken om dit te voltooien. Bekijk hieronder de video voor meer uitleg.

Verder lezen >

Onderwerpen: SOLIDWORKS tech blog, SOLIDWORKS Tip

SolidCAM tip: HSS in- en uitloop

Geschreven door Jurriën Scheffer op 6-2-20 12:00

Wanneer u bij HSS kiest voor een standaard in- en uitloop, maakt uw gereedschap een tangentiële boog. Dit betekent dat de in- en uitloop geen rekening houdt met de vorm  van het oppervlak die uw materiaal moet krijgen. In de onderstaande video kunt u zien hoe u ervoor kunt zorgen dat SolidCAM hier wel rekening mee houdt.

Verder lezen >

Onderwerpen: SOLIDWORKS Tip, SolidCAM Tip

SOLIDWORKS tip: Smart mates met de alt-toets

Geschreven door Bram Ottenhof op 4-2-20 12:00

SOLIDWORKS zit vol met handige opties en functies, maar dan moet u ze wel weten te vinden. Een handige tip bij het maken van smart mates is het gebruik van de alt-toets op uw toetsenbord. Bekijk hieronder de video voor een  uitleg. 

Verder lezen >

Onderwerpen: SOLIDWORKS tech blog, SOLIDWORKS Tip

SolidCAM tip: HSS Spiraal

Geschreven door Jurriën Scheffer op 27-1-20 9:19

Om een goed lopende bewerking te krijgen binnen HSS kunt u gebruik maken van de spiraal functie in SolidCAM. Dit is waardevol wanneer u een HSS bewerking wilt doen met een gereedschapsbaan die op verschillende dieptestappen rondloopt. In de onderstaande video kunt u zien hoe u deze functie instelt. 

Verder lezen >

Onderwerpen: SOLIDWORKS Tip, SolidCAM Tip

SOLIDWORKS tip: Copy Settings Wizard

Geschreven door Bram Ottenhof op 22-1-20 10:00

Met de Copy Settings Wizard kunt u uw instellingen in SOLIDWORKS opslaan. Denk hierbij aan bestandslocaties van Sheet formats en Templates, maar ook aan menu-structuren en gedrag van meldingen. Zo creëert u een back-up van uw favoriete instellingen voor het geval de pc crasht, of als u instellingen moet terugplaatsen na een schone installatie.

U kunt de tool echter ook gebruiken om handige instellingen van collega's over te nemen. In deze blog leest u hoe u dit zonder problemen kunt doen. 

Verder lezen >

Onderwerpen: SOLIDWORKS tech blog, SOLIDWORKS Tip

SOLIDWORKS tip: PDM kolommen

Geschreven door Bram Ottenhof op 14-1-20 10:59

In de PDM omgeving ziet u in de 'check in' en 'check out' box een aantal kolommen die meer informatie geven over het onderdeel. U kunt deze kolommen aanpassen, zodat u in één oogopslag de belangrijkste properties kunt bekijken. 

Verder lezen >

Onderwerpen: SOLIDWORKS PDM, SOLIDWORKS Tip