SOLIDWORKS tip: parts onzichtbaar maken met tab, shift en ctrl

Geschreven door Bram Ottenhof op 17-2-20 12:10

Wilt u snel parts onzichtbaar kunnen maken? Binnen SOLIDWORKS kunt u sneltoetsen gebruiken om dit te voltooien. Bekijk hieronder de video voor meer uitleg.

Verder lezen >

Onderwerpen: SOLIDWORKS tech blog, SOLIDWORKS Tip

SolidCAM tip: HSS in- en uitloop

Geschreven door Jurriën Scheffer op 6-2-20 12:00

Wanneer u bij HSS kiest voor een standaard in- en uitloop, maakt uw gereedschap een tangentiële boog. Dit betekent dat de in- en uitloop geen rekening houdt met de vorm  van het oppervlak die uw materiaal moet krijgen. In de onderstaande video kunt u zien hoe u ervoor kunt zorgen dat SolidCAM hier wel rekening mee houdt.

Verder lezen >

Onderwerpen: SOLIDWORKS Tip, SolidCAM Tip

SOLIDWORKS tip: Smart mates met de alt-toets

Geschreven door Bram Ottenhof op 4-2-20 12:00

SOLIDWORKS zit vol met handige opties en functies, maar dan moet u ze wel weten te vinden. Een handige tip bij het maken van smart mates is het gebruik van de alt-toets op uw toetsenbord. Bekijk hieronder de video voor een  uitleg. 

Verder lezen >

Onderwerpen: SOLIDWORKS tech blog, SOLIDWORKS Tip

SolidCAM tip: HSS Spiraal

Geschreven door Jurriën Scheffer op 27-1-20 9:19

Om een goed lopende bewerking te krijgen binnen HSS kunt u gebruik maken van de spiraal functie in SolidCAM. Dit is waardevol wanneer u een HSS bewerking wilt doen met een gereedschapsbaan die op verschillende dieptestappen rondloopt. In de onderstaande video kunt u zien hoe u deze functie instelt. 

Verder lezen >

Onderwerpen: SOLIDWORKS Tip, SolidCAM Tip

SOLIDWORKS tip: Copy Settings Wizard

Geschreven door Bram Ottenhof op 22-1-20 10:00

Met de Copy Settings Wizard kunt u uw instellingen in SOLIDWORKS opslaan. Denk hierbij aan bestandslocaties van Sheet formats en Templates, maar ook aan menu-structuren en gedrag van meldingen. Zo creëert u een back-up van uw favoriete instellingen voor het geval de pc crasht, of als u instellingen moet terugplaatsen na een schone installatie.

U kunt de tool echter ook gebruiken om handige instellingen van collega's over te nemen. In deze blog leest u hoe u dit zonder problemen kunt doen. 

Verder lezen >

Onderwerpen: SOLIDWORKS tech blog, SOLIDWORKS Tip

SOLIDWORKS tip: PDM kolommen

Geschreven door Bram Ottenhof op 14-1-20 10:59

In de PDM omgeving ziet u in de 'check in' en 'check out' box een aantal kolommen die meer informatie geven over het onderdeel. U kunt deze kolommen aanpassen, zodat u in één oogopslag de belangrijkste properties kunt bekijken. 

Verder lezen >

Onderwerpen: SOLIDWORKS PDM, SOLIDWORKS Tip

SOLIDWORKS tip: PDM mapopties

Geschreven door Bram Ottenhof op 7-1-20 16:46

In de PDM omgeving worden bestanden elke keer na opstarten als pictogrammen of thumbnails weergegeven, ook als u dit in de vorige sessie hebt aangepast. In deze tip laten we zien hoe u de instellingen definitief kunt aanpassen. 

Verder lezen >

Onderwerpen: SOLIDWORKS PDM, SOLIDWORKS Tip

SolidCAM tip: HSS Vlak Selectie

Geschreven door Jurriën Scheffer op 7-1-20 16:40

Om binnen de HSS module van SolidCAM uw vlakselectie te versnellen kunt u gebruik maken van specifieke selectiefuncties.  In de onderstaande video kunt u zien hoe deze functies worden toegepast. 

Verder lezen >

Onderwerpen: SOLIDWORKS Tip, SolidCAM Tip