SOLIDWORKS tip: Animation actors laten verdwijnen of verschijnen

Geschreven door Lennart van der Burg op 31-3-20 14:36

In de animation mode van SOLIDWORKS Composer is er de mogelijkheid om componenten te verbergen of te laten verschijnen gedurende het afspelen. Bekijk de onderstaande video om te leren hoe de zichtbaarheid van uw onderwerp aanpast binnen een animatie.

Verder lezen >

Onderwerpen: SOLIDWORKS tech blog, SOLIDWORKS Tip

SOLIDWORKS Tech Blog: Automatisch geupdate revisietabellen toevoegen

Geschreven door Bram Ottenhof op 20-3-20 10:17

De optie om de ontwerpgeschiedenis te kunnen bekijken is een belangrijk aspect aan efficiënt engineeren.

  • Op welke versie zit de tekening?
  • Wie heeft welke verandering gemaakt?
  • Wanneer zijn aanpassingen gedaan?

Allemaal belangrijke vragen om het overzicht te behouden. Al jaren is het gebruikelijk om hiervoor revisietabellen te gebruiken.

Geïntegreerde revisietabellen

Binnen SOLIDWORKS bestaat al langere tijd een optie om revisietabellen toe te voegen aan de tekening. Dit gaf echter geen garantie dat de veranderingen op de revisietabel correspondeerde met de data in SOLIDWORKS PDM. Een aantal jaar geleden is een functie toegevoegd aan SOLIDWORKS die ervoor zorgt dat de revisietabel geïntegreerd is met SOLIDWORKS PDM. Dit zorgt ervoor dat, wanneer een revisie binnen SOLIDWORKS wordt toegevoegd, deze automatisch update in de vault. De toevoeging van deze functie bespaart veel tijd en moeite, daarnaast kunnen engineers met zekerheid zeggen dat ze altijd overeenkomende revisiegeschiedenis hebben binnen SOLIDWORKS en de PDM vault. Om een geïntegreerde revisietabel toe te voegen in SOLIDWORKS moet u een aantal aanpassingen maken aan de settings. Deze Tech Blog laat u zien hoe u dit instelt.

Verder lezen >

Onderwerpen: SOLIDWORKS tech blog, SOLIDWORKS PDM, SOLIDWORKS Tip

SOLIDWORKS tip: Copy with mates

Geschreven door Bram Ottenhof op 9-3-20 10:44

Wilt u parts kopiëren en ervoor zorgen dat de onderdelen de mate voorwaarden behouden van het originele part? Binnen SOLIDWORKS is hier een functie voor genaamd: 'Copy with mates'. Bekijk de onderstaande video om een uitleg te krijgen van deze functie. 

Verder lezen >

Onderwerpen: SOLIDWORKS tech blog, SOLIDWORKS Tip

SOLIDWORKS tip: Multiple Mate

Geschreven door Bram Ottenhof op 27-2-20 13:25

Wilt u eenvoudig meerdere parts verbinden met één andere part? Maak dan gebruik van de Multiple Mate functie binnen SOLIDWORKS. Bent u benieuwd hoe u deze functie gebruikt? Bekijk dan de onderstaande video. 

Verder lezen >

Onderwerpen: SOLIDWORKS tech blog, SOLIDWORKS Tip

SOLIDWORKS tip: parts onzichtbaar maken met tab, shift en ctrl

Geschreven door Bram Ottenhof op 17-2-20 12:10

Wilt u snel parts onzichtbaar kunnen maken? Binnen SOLIDWORKS kunt u sneltoetsen gebruiken om dit te voltooien. Bekijk hieronder de video voor meer uitleg.

Verder lezen >

Onderwerpen: SOLIDWORKS tech blog, SOLIDWORKS Tip

SOLIDWORKS tip: Smart mates met de alt-toets

Geschreven door Bram Ottenhof op 4-2-20 12:00

SOLIDWORKS zit vol met handige opties en functies, maar dan moet u ze wel weten te vinden. Een handige tip bij het maken van smart mates is het gebruik van de alt-toets op uw toetsenbord. Bekijk hieronder de video voor een  uitleg. 

Verder lezen >

Onderwerpen: SOLIDWORKS tech blog, SOLIDWORKS Tip

SOLIDWORKS tip: Copy Settings Wizard

Geschreven door Bram Ottenhof op 22-1-20 10:00

Met de Copy Settings Wizard kunt u uw instellingen in SOLIDWORKS opslaan. Denk hierbij aan bestandslocaties van Sheet formats en Templates, maar ook aan menu-structuren en gedrag van meldingen. Zo creëert u een back-up van uw favoriete instellingen voor het geval de pc crasht, of als u instellingen moet terugplaatsen na een schone installatie.

U kunt de tool echter ook gebruiken om handige instellingen van collega's over te nemen. In deze blog leest u hoe u dit zonder problemen kunt doen. 

Verder lezen >

Onderwerpen: SOLIDWORKS tech blog, SOLIDWORKS Tip

Excel filters gebruiken in een BOM met thumbnails

Geschreven door Martijn Visser op 6-5-19 15:33

In SOLIDWORKS 2019 werd de optie geïntroduceerd om bij de export van een Bill Of Materials naar Microsoft Excel thumbnails toe te voegen aan elk component. Het viel mij op dat veel SOLIDWORKS klanten deze Excel BOM gebruiken om de componenten te groeperen met de filter functie in Excel. Helaas werkt dit echter niet zoals verwacht, omdat de thumbnails niet meebewegen in het filter. Ze behouden hun vaste positie in het werkblad. In deze tech blog vertel ik meer over een mogelijke oplossing om toch de filter functie en de thumbnail optie samen te gebruiken.

Verder lezen >

Onderwerpen: SOLIDWORKS, SOLIDWORKS tech blog

SOLIDWORKS Sheet Metal Tab en Slot

Geschreven door Martijn Visser op 8-11-18 9:20

Sheet Metal Tab en Slot werd geïntroduceerd in SOLIDWORKS 2018 en gaf engineers de mogelijkheid om een tijdrovende taak sneller te voltooien. Maar het duurde niet lang voordat de eerste SOLDIWORKS gebruikers meer functionaliteit begonnen te eisen, zoals:

Verder lezen >

Onderwerpen: SOLIDWORKS tech blog

PDM: versies en het uitroepteken

Geschreven door Pim Visscher op 1-10-18 15:25

In dit blog bespreken we de verschillende meldingen die we tegenkomen bij het gebruik van de PDM add-in van SOLIDWORKS. Dit gaat vooral over versies en hoe elke versie gebruikt wordt in assemblies of sub-assemblies. Tijdens mijn werk op de helpdesk merk ik dat deze vragen zo nu en dan naar voren komen bij PDM-gebruikers van verschillende niveaus. Dit blog is bedoeld om inzicht te geven in wat versies zijn en hoe ze worden gebruikt. We laten de revisies buiten beschouwing.

Verder lezen >

Onderwerpen: SOLIDWORKS tech blog, SOLIDWORKS PDM