Simulation: maak contact met Contacts

Geschreven door Martijn Visser op 16-7-18 16:40

Een van de grote voordelen van SOLIDWORKS Simulation is de mogelijkheid om samenstellingen te testen. Hierdoor krijgt u een beter begrip van het gedrag van onderdelen tijdens verschillende belasting types in een samenstelling. Een belangrijk onderdeel van de studie opzet zijn de contactpunten, zodat SOLIDWORKS Simulation weet hoe de verschillende onderdelen aan elkaar verbonden moeten worden. In dit Tech Blog geef ik een kort overzicht van de verschillende contact opties: Global Contact, Component Contact en Contact Set.

Verder lezen >

Onderwerpen: SOLIDWORKS Simulation, SOLIDWORKS tech blog

Het mysterie van symmetrie | deel 2

Geschreven door Martijn Visser op 16-7-18 16:30

SOLIDWORKS Simulation biedt een mooie tool om vele verschillende ideeën in een korte tijd te testen. Maar soms wordt een idee vrij groot en kan het zijn dat u in tijdnood komt. Een handige oplossing is om gebruik te maken van de symmetrie in uw ontwerp, om zo de rekentijd aanzienlijk te verminderen. In het eerste item van deze tweedelige blog legde ik het Symmetry Fixture Type uit en sprak ik over de toepassing en mogelijk valkuilen. In dit tweede deel wil ik dieper ingaan op de Cyclic Symmetry Fixture en zijn toepassing.

Verder lezen >

Onderwerpen: SOLIDWORKS Simulation, SOLIDWORKS tech blog

Het mysterie van symmetrie | deel 1

Geschreven door Martijn Visser op 16-7-18 16:28

SOLIDWORKS Simulation biedt een mooie tool om vele verschillende ideeën in een korte tijd te testen. Maar soms wordt een idee vrij groot en kan het zijn dat u in tijdnood komt. Dan is het handig om gebruik te maken van de symmetrie in uw ontwerp, om zo de rekentijd aanzienlijk te verminderen. In dit eerste item van een tweedelige blog leg ik de Symmetry Fixture Type en zijn toepassing uit. In deel twee zal ik meer de diepte ingaan over de Cyclic Symmetry Fixture.

Verder lezen >

Onderwerpen: SOLIDWORKS Simulation, SOLIDWORKS tech blog

SOLIDWORKS SimulationXpress: optimaliseer uw ontwerp in 5 minuten

Geschreven door Martijn Visser op 16-7-18 16:23

Op de helpdesk en bij klanten zie ik dagelijks vele gave producten en ontwerpen voorbij komen. Wat mij opvalt is dat sommige klanten vooral op basis van ervaring ontwerpen als het gaat om de sterkte en stijfheid van hun product. Middels trial and error is er een gevoel ontstaan van welke hoeveelheid, soort en vorm van het materiaal nodig is voor een product dat niet zal falen. De kans is echter groot dat modellen zwaarder worden geconstrueerd dan nodig, om zeker te weten dat het niet zal bezwijken onder zijn belasting.

Verder lezen >

Onderwerpen: SOLIDWORKS, SOLIDWORKS tech blog, SOLIDWORKS Simulation

Hoe betrouwbaar zijn mijn uitkomsten?

Geschreven door Martijn Visser op 16-7-18 15:11

Regelmatig krijg ik de vraag: 'hoe weet ik of de uitkomst van mijn sterkte berekening betrouwbaar is?' In deze blog geef ik hier antwoord op, aan de hand van het model van een beeldschermsteun.

Verder lezen >

Onderwerpen: SOLIDWORKS tech blog, SOLIDWORKS Simulation