Electric Superbike Twente en CAD2M schakelen naar volgende versnelling

Geschreven door Lennart van der Burg op 22-7-20 12:54

Werken aan de innovatie van morgen. Dat is exact waar Electric Superbike Twente mee bezig is. Een team van 14 studenten van de Universiteit Twente ontwerpt, bouwt, test en racet. Het doel: binnen een jaar tijd een nieuwe en compleet elektrische motor ontwikkelen. De kracht(bron) achter het ontwerp van de motor? De software van SOLIDWORKS én de trainingen plus ondersteuning van CAD2M.

Verder lezen >

Onderwerpen: SOLIDWORKS

Verhoog uw kennis online

Geschreven door Bram Ottenhof op 12-6-20 12:15

Als bedrijf in de maakindustrie is het essentieel dat u of uw team wordt klaargestoomd voor de veranderingen van de toekomst. Het creëren van kennis is hierbij het sleutelwoord. U wilt hierbij:

  • Binnen uw team niet afhankelijk zijn van één persoon die alle kennis bezit;
  • de kennis van uw medewerkers up-to-date houden zonder dat dit te veel engineertijd kost.
Verder lezen >

Onderwerpen: SOLIDWORKS, SolidCAM, thuiswerken

Generatief Design met SOLIDWORKS

Geschreven door Claudia Westerveld op 20-4-20 16:29

Generatief design is een onderwerp binnen engineering waar veel onderzoek naar wordt gedaan en steeds vaker gebruikt wordt in maakindustrie. Momenteel ziet generatief design nog veel van zijn toepassingen in de luchtvaart- en auto-industrie, maar het zal door mkb'ers ook meer gebruikt gaan worden.  In deze blog, en in mijn afstudeerstage bij CAD2M, neem ik generatief design onder de loep en de mogelijkheden voor mkb'ers. 

Verder lezen >

Onderwerpen: SOLIDWORKS, dddrop

Thuiswerken met SOLIDWORKS

Geschreven door Lennart van der Burg op 18-3-20 17:09

Thuiswerken is toch even anders dan op kantoor. Voor iedereen is het even schakelen en u wilt natuurlijk wel even productief zijn als iedereen van u gewend is.

Er zijn vele factoren die u hierin kunnen belemmeren, maar CAD2M zorgt ervoor dat u in ieder geval wel aan de slag kunt met SOLIDWORKS, zoals u gewend bent. Een werkende licentie is hierbij essentieel en laat die nu net niet op uw computer thuis staan, maar op kantoor.

Gelukkig is dit eenvoudig op te lossen, zonder dat u naar kantoor hoeft of met computers hoeft te slepen. In dit blog helpen we u op weg.

Verder lezen >

Onderwerpen: SOLIDWORKS, licence, thuiswerken

3DEXPERIENCE World 2020, Elite 190 en Diamond Club

Geschreven door Roy Seggelinck op 20-2-20 14:16

Begin februari was Nashville, Tennessee, het toneel van het jaarlijkse congres van SOLIDWORKS, dit jaar voor het eerst omgedoopt tot 3DEXPERIENCE World. Hier werden alle innovaties getoond met apps als 3D Sculptor, 3D Creator en 3DEXPERIENCE Works, allemaal toegankelijk vanaf het 3DEXPERIENCE platform.

Verder lezen >

Onderwerpen: SOLIDWORKS, CAD2M, 3DEXPERIENCE

Update naar SOLIDWORKS 2020

Geschreven door Michel klein Wassink op 13-1-20 10:30

SOLIDWORKS 2020 is nu te downloaden in het SOLIDWORKS customer portal. Met deze release zijn er weer veel verbeteringen en nieuwe features doorgevoerd! Benieuwd naar de belangrijkste nieuwtjes in 3D CAD? Bekijk dan hier alle verbeteringen.

Verder lezen >

Onderwerpen: SOLIDWORKS

Heeft u SOLIDWORKS Standard, Professional of Premium nodig?

Geschreven door Bas Pieper op 11-12-19 13:15

SOLIDWORKS 3D CAD software is beschikbaar in 3 verschillende pakketten, die in functionaliteit uiteenlopen van basis naar geavanceerd. Welk pakket u kiest is afhankelijk van uw werkzaamheden en wat u nodig heeft van de software. In deze blog vindt u een kort overzicht van de belangrijkste functies per pakket, om u op weg te helpen bij het maken van een keuze.

Verder lezen >

Onderwerpen: SOLIDWORKS

Wat is er nieuw in SOLIDWORKS 2020?

Geschreven door Martijn Visser op 2-12-19 15:59

Elk jaar bekijkt het SOLIDWORKS ontwikkelteam duizenden verbeterverzoeken van de mensen die dagelijks met de software werken – engineers, ontwerpers en analisten. En zoals elk jaar zijn ook in 2020 de meeste vernieuwingen gebaseerd op gebruikersverzoeken. De focus ligt in 2020 op hogere prestaties, gestroomlijnde workflows en betere connectiviteit. Daarnaast zijn er stappen gezet in de ontwikkeling van en connectie met het 3DEXPERIENCE platform. Hieronder vindt u een greep uit de nieuwe functies en verbeteringen die in 2020 worden geïntroduceerd.

Verder lezen >

Onderwerpen: SOLIDWORKS

Al sharend, likend en chattend naar een nieuw product

Geschreven door Martijn Visser op 29-8-19 16:02

Stel, u krijgt een opdracht van een klant om een nieuw product te lanceren. Een spannend moment, waar het hele bedrijf bij betrokken is. De design, sales en marketing teams en de klant werken samen aan de realisatie van de opdracht. Gedurende het proces communiceren ze veelvuldig met elkaar. De engineers bespreken uitdagingen met elkaar, de klant geeft zijn feedback en sales en marketing zijn nieuwsgierig hoe het product er uit komt te zien. Maar via welke weg gebeurt dit? In veel organisaties is e-mail nog het primaire communicatie-middel. Primair, maar niet optimaal. Naarmate de hoeveelheid mails toeneemt, raakt het overzicht snel zoek. 

Verder lezen >

Onderwerpen: SOLIDWORKS, 3DEXPERIENCE

Excel filters gebruiken in een BOM met thumbnails

Geschreven door Martijn Visser op 6-5-19 15:33

In SOLIDWORKS 2019 werd de optie geïntroduceerd om bij de export van een Bill Of Materials naar Microsoft Excel thumbnails toe te voegen aan elk component. Het viel mij op dat veel SOLIDWORKS klanten deze Excel BOM gebruiken om de componenten te groeperen met de filter functie in Excel. Helaas werkt dit echter niet zoals verwacht, omdat de thumbnails niet meebewegen in het filter. Ze behouden hun vaste positie in het werkblad. In deze tech blog vertel ik meer over een mogelijke oplossing om toch de filter functie en de thumbnail optie samen te gebruiken.

Verder lezen >

Onderwerpen: SOLIDWORKS, SOLIDWORKS tech blog