SolidCAM Tip: Turning Mounting

Geschreven door Jurriën Scheffer op 20-4-20 16:21

Met het 'Mounting' menu binnen SolidCAM kunt u eenvoudig de oriëntatie van uw beitel aanpassen. Tijdens het inladen van uw gereedschap kan het zijn dat u de beitel anders wilt positioneren . In onderstaande video laten we u zien hoe u dit binnen SolidCAM doet.

Verder lezen >

Onderwerpen: SolidCAM Tip

SolidCAM Tip: Helicoïdaal (schroefvormig) frezen

Geschreven door Wesley Rouwenhorst op 20-3-20 9:29

Heeft u een kamer voorgeboord en wilt u deze helicoïdaal verder bewerken? Dit is mogelijk binnen SolidCAM. Met de functie 'schroefvormig' kunt u ervoor zorgen dat uw gereedschap continu in beweging is en in contact staat met het materiaal. Bekijk de onderstaande video om te leren hoe deze functie wordt toegepast. 

Verder lezen >

Onderwerpen: SolidCAM Tip

SolidCAM Tip: Smart Vlak

Geschreven door Wesley Rouwenhorst op 6-3-20 9:10

Om een geometrie binnen uw werkstuk te selecteren raden wij u aan om de 'Smart Vlak' (Smart face) functie binnen SolidCAM te gebruiken.  Naast de het tonen van een gedefinieerde geometrie herkent SolidCAM ook gelijk de open en dichte lijnen zodat het programma zelf berekent  waar het gereedschap het materiaal kan inlopen. Wilt u weten hoe u deze functie toepast? Bekijk dan de onderstaande video. 

Verder lezen >

Onderwerpen: SolidCAM Tip

SolidCAM Tip: Chamfer

Geschreven door Wesley Rouwenhorst op 20-2-20 14:52

Er is geen afschuining getekend aan uw product maar wilt u toch een schuine kant aanbrengen? Met deze tech tip kunt u eenvoudig een chamfer bewerking uitvoeren binnen SolidCAM.

Verder lezen >

Onderwerpen: SolidCAM Tip

SolidCAM tip: HSS in- en uitloop

Geschreven door Jurriën Scheffer op 6-2-20 12:00

Wanneer u bij HSS kiest voor een standaard in- en uitloop, maakt uw gereedschap een tangentiële boog. Dit betekent dat de in- en uitloop geen rekening houdt met de vorm  van het oppervlak die uw materiaal moet krijgen. In de onderstaande video kunt u zien hoe u ervoor kunt zorgen dat SolidCAM hier wel rekening mee houdt.

Verder lezen >

Onderwerpen: SOLIDWORKS Tip, SolidCAM Tip

SolidCAM tip: HSS Spiraal

Geschreven door Jurriën Scheffer op 27-1-20 9:19

Om een goed lopende bewerking te krijgen binnen HSS kunt u gebruik maken van de spiraal functie in SolidCAM. Dit is waardevol wanneer u een HSS bewerking wilt doen met een gereedschapsbaan die op verschillende dieptestappen rondloopt. In de onderstaande video kunt u zien hoe u deze functie instelt. 

Verder lezen >

Onderwerpen: SOLIDWORKS Tip, SolidCAM Tip

SolidCAM tip: HSS Vlak Selectie

Geschreven door Jurriën Scheffer op 7-1-20 16:40

Om binnen de HSS module van SolidCAM uw vlakselectie te versnellen kunt u gebruik maken van specifieke selectiefuncties.  In de onderstaande video kunt u zien hoe deze functies worden toegepast. 

Verder lezen >

Onderwerpen: SOLIDWORKS Tip, SolidCAM Tip