SolidCAM's iMachining, de ideale toevoeging

Geschreven door Arno de Knegt op 29-9-20 13:00

De module iMachining, ontwikkeld door SolidCAM, heeft het doel tijdens verspanen de (tooling) kosten te reduceren en de bewerkingstijd te verkorten. Bij CAD2M ambiëren wij het om het allerbeste bij maakbedrijven naar boven te halen. We spraken met Erik Grevink van Pillen Group over de functie en de voordelen van de module.

Verder lezen >

Onderwerpen: SolidCAM, Klantverhaal

HAN Hydromotive is klaar voor Eco-marathon

Geschreven door Wendy Angenent op 18-7-18 9:56

Op 5 juli is het weer tijd voor de Shell Eco-marathon in Londen. Zoals ieder jaar, sponsort CAD2M het studententeam van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN) in hun gooi naar de winst. Het HAN Hydromotive team bouwt verder op het voertuig van vorig jaar en gebruikt SOLIDWORKS om de auto te optimaliseren.

Verder lezen >

Onderwerpen: SOLIDWORKS, Klantverhaal

Slimme voertuigen bij Hencon

Geschreven door Taco Willemsen op 18-7-18 9:48

Onlangs waren we te gast bij Hencon in Ulft, zij openden hun deuren voor andere innovatieve bedrijven uit de regio. Zo kregen we een kijkje in de keuken van deze internationale leverancier van logistieke oplossingen. Hencon bouwt bemande én onbemande voertuigen voor voornamelijk de bosbouw, mijnbouw en aluminiumindustrie. "Toch doen we stiekem ook wat andere dingen," verklapt directeur Theo Lammers. Al snel passeren ook industriële stofzuigers en lasergestuurde tunnelreinigers de revue. "We vinden gewoon alles leuk, maar proberen ons zo veel mogelijk te richten op de drie hoofdmarkten," aldus Lammers.

Verder lezen >

Onderwerpen: SOLIDWORKS, Klantverhaal

SchoolPC ontwikkelt ‘hufterproof’ computer

Geschreven door Wendy Angenent op 18-7-18 9:38

Tot 2008 werkte Jan-Cor Kars in de automatisering. Hij kwam veel op scholen en zag daar dat scholieren alle elektronica probeerden te slopen. Zo kreeg hij het idee om een 'hufterproof' computer te ontwikkelen: het bedrijf SchoolPC Europe was geboren. Kars ontwikkelde de twee varianten 'DownUnder' en 'Backpack'. "Je zou misschien vermoeden dat de namen verband houden met Australië, maar niets is minder waar," vertelt Kars. "De naam verwijst naar de plek waar de computerkast staat: de DownUnder is een systeemkast voor onder het scherm. De Backpack is een kleinere variant die achterop het scherm wordt gemonteerd, als een soort rugzakje dus."

Verder lezen >

Onderwerpen: SOLIDWORKS, Klantverhaal

CAD2M print nieuwbouwhuis in 3D

Geschreven door Hasan Duran op 18-7-18 9:36

Het bouwen van je eigen huis is een leuk, maar spannend project: Hoe ziet het huis er straks uit? Wordt het zoals je had voorgesteld? Sander Teunissen zit midden in zo'n bouwproject en had dezelfde vragen, totdat CAD2M een 3D schaalmodel van zijn huis printte.

Verder lezen >

Onderwerpen: dddrop, Klantverhaal, 3D-printen

Hoeflon automatiseert met ERP integratie

Geschreven door Wendy Angenent op 18-7-18 9:26

Grote ruiten, stalen balken en andere zware of onhandzame voorwerpen: we tillen ze met een hijskraan. Maar hoe doe je dit in een nauwe ruimte, waar geen hijskraan kan komen? De firma Hoeflon biedt hier de perfecte oplossing voor: zij maken mini-hijskranen. Deze ontwikkelen ze compleet in SOLIDWORKS, met grote assembly's en veel tekeningen. Om de administratie hiervan te automatiseren, implementeerden we een koppeling tussen SOLIDWORKS en hun ERP pakket Ridder.

Verder lezen >

Onderwerpen: ERP intergratie, Klantverhaal, SOLIDWORKS tools

CAD Studio Delta behaalt CSWP certificaat

Geschreven door Richard Bremmer op 18-7-18 9:13

CAD Studio Delta is een bijzondere technisch tekenstudio met grote maatschappelijke betrokkenheid. Ze maken 3D ontwerpen en werktekeningen tegen het laagst mogelijke energieverbruik. De slogan Your 2000 watt company is dan ook niet zomaar gekozen, maar gestoeld op hun missie om in 2050 niet meer dan 2000 watt per jaar te verbruiken. Dit is echter niet de enige doelstelling, vertelt Hidde Hosper, oprichter en eigenaar van CAD Studio Delta. Hidde had zich ook een persoonlijk doel gesteld: het behalen van een SOLIDWORKS certificering. En dat is hem onlangs gelukt, met hulp van CAD2M.

Verder lezen >

Onderwerpen: SOLIDWORKS, Trainingen, Klantverhaal

Pillen Precision steunt Solar Boat Twente

Geschreven door Sander Vermeulen op 18-7-18 9:04

Toen het studententeam van Solar Boat Twente bij Pillen Precision aanklopte voor hulp, hoefden ze bij Pillen niet lang na te denken: natuurlijk wilden ze helpen bij dit bijzondere project!

Verder lezen >

Onderwerpen: SolidCAM, Klantverhaal

ICER 3D-print beeld van 2 vierkante meter

Geschreven door Hasan Duran op 18-7-18 8:47

3D printen stelt u in staat om de meest unieke ontwerpen te maken. Misschien zag u eerder al de video over het innovatiecentrum ICER dat een bijzonder project is gestart: ze printen een model van 2m2! Deze print van 'Sint Joris en de draak' zal nog deze zomer een clubgebouw in Ulft sieren. Na een succesvol prototype, begint nu het echte werk…

Verder lezen >

Onderwerpen: dddrop, Klantverhaal, 3D-printen

VDL gebruikt SolidCAM voor spanningsmasten

Geschreven door Sander Vermeulen op 16-7-18 16:51

Wie onlangs op ons kantoor in Doetinchem is geweest, heeft ze misschien wel gezien: de nieuwe hoogspanningsmasten in aanbouw. Deze 380 kilovolt verbinding loopt van Doetinchem naar Duitsland en moet de Nederlandse stroomvoorziening goedkoper, betrouwbaarder én duurzamer gaan maken. De masten zullen een fikse hoeveelheid stroom vervoeren en zijn dan ook tussen de 55 en 75 meter hoog. Deze giganten worden geproduceerd door de VDL groep en ook onze klant VDL Technics draagt hieraan bij.

Verder lezen >

Onderwerpen: SolidCAM, Klantverhaal