SWOOD: CAD & CAM voor houtbewerking

Geschreven door Jorrit Thijssen op 5-2-19 8:26

Om met houtbewerking tot de beste resultaten te komen is het essentieel dat er al in de CAD/CAM omgeving met speciale houtbewerkingsfeatures wordt gewerkt. De toenemende vraag naar custom-made producten maakt het belangrijk dat houtbewerkers zowel de capaciteit als de specifieke gereedschappen hebben om efficiënt te ontwerpen en programmeren.

SWOOD, ontwikkeld door EFICAD en SOLIDWORKS, biedt deze mogelijkheid.  Deze add-in, speciaal ontwikkeld voor houtbewerkers, helpt om het houtbewerkingsproject van ontwerp tot productie in goede banen te leiden. SOLIDWORKS gebruikers vinden in de SWOOD bibliotheek alle technische benodigdheden voor onder andere kantenverlijming, scharnieren en handgrepen. Binnen SWOOD doet u dit eenvoudig met een drag-and-drop. Door de parametrische modelopbouw is het aanpassen van uw model in SWOOD zeer
eenvoudig en bent u verzekerd dat het meubel aan vooraf gestelde eisen voldoet.

De integratie van SWOOD in SOLIDWORKS doet een aantal pijnpunten verdwijnen. U hoeft niet langer tekeningen te exporten naar DXF bestanden of bij elke verandering opnieuw te beginnen: SWOOD bevat al deze functionaliteiten en meer. Bovendien is het ook te gebruiken in combinatie met SOLIDWORKS PDM en Visualize.

Daarnaast codeert SWOOD volledige projectsamenstellingen in een keer en genereert daarbij alle productiedocumenten (voorraadlijsten, hardwarelijsten, labels, kosten, CSV of XML export van ERP).

De combinatie van vertrouwde SOLIDWORKS onderdelen met deze complete houtbewerkingssuite zorgt voor vele nieuwe voordelen voor houtbewerkers. Ontdek het nu zelf!

Meer informatie over SWOOD >

Onderwerpen: SWOOD

Geschreven door Jorrit Thijssen