Surface bodies toevoegen aan een drawing

Geschreven door Bram Ottenhof op 18-7-18 10:17

Surfaces, ook wel surface bodies, worden standaard niet weergegeven op een Drawing. Ook al zijn ze in de part wel zichtbaar! In deze tip leggen we uit hoe u deze surface bodies toch op de drawing krijgt.

In het voorbeeld hieronder staan 5 bodies. De letters zijn solids en het getal 2 is een surface body, zoals ook te zien is in de tree.

Als we dit part op tekening zetten zien we de surface body niet:

Surface bodies worden in de Drawing omgeving gezien als "Reference Geometry", net als Planes en Axis die achteraf zijn toegevoegd. Via de functie Annotations > Model Items kunnen surfaces alsnog geïmporteerd worden.

Deselecteer Marked for drawing. Deze knop staat namelijk standaard aan en zorgt dat de maten die gemarkeerd zijn voor de drawing worden geïmporteerd. We willen nu echter surfaces importeren en geen maten. Kies verder in het drop down menu bij Source dat het hele model de "bron" is waar de eigenschappen uitgehaald moeten worden.

Selecteer vervolgens bij Reference Geometry Surfaces.

Na het accepteren van de "Import Annotations" functie wordt het getal twee wel zichtbaar:

De tip van volgende week

Import Annotations is een hele handige functie die helaas soms bij onze klanten niet bekend is. Volgende keer laten we zien hoe in de drawing maten niet handmatig toegevoegd hoeven te worden. Dit is tenslotte repeterend werk dat we al in de 3D omgeving hebben gedaan bij het opzetten van ons model.

Onderwerpen: SOLIDWORKS, SOLIDWORKS tech blog

Geschreven door Bram Ottenhof

Blogs geschreven door Bram Ottenhof