SOLIDWORKS Visualize vs. Photoview 360

Geschreven door Bram Ottenhof op 8-8-18 12:03

Vanaf SOLIDWORKS Professional is de Photoview 360 render tool geïntegreerd, waarmee u afbeeldingen kunt maken van uw model. Vanaf 2016 is tevens SOLIDWORK Visualize beschikbaar, waarmee u óók renderingen maakt. Soms ontstaat hierdoor de -onterechte- indruk dat Visualize een verbeterde versie van Photoview360 is. Het zijn echter twee aparte tools die een andere groep gebruikers bedient. Wat is nu precies het verschil tussen deze twee pakketten?

Photoview 360

photoview360Deze tool wordt vooral ingezet door de SOLIDWORKS gebruiker die een praktische afbeelding nodig heeft, bijvoorbeeld voor overleg met de engineeringsmanager. De modellen moeten er realistisch uitzien, maar het hoeven geen perfecte afbeelding te zijn. Het voordeel van Photoview 360 is dat het model nog eenvoudig aangepast kan worden, omdat de tool binnen SOLIDWORKS geïntegreerd is. Andere voordelen zijn dat de belichting uitgebreid kan worden ingesteld en dat u eenvoudig verschillende lichtinvallen kunt vergelijken.

Visualize

visualizeSOLIDWORKS Visualize wordt gebruikt om levensechte afbeeldingen te maken voor o.a. verkopers, brochures of websites. De producten moeten daarom echt of nagenoeg echt lijken en het ontwerp moet al bijna klaar zijn voordat Visualize wordt ingezet. Aanpassingen maken is minder eenvoudig, omdat Visualize een apart programma is -alhoewel het model wel vanuit SOLIDWORKS wordt geüpdatet. Het renderen vanuit Visualize gaat vaak sneller dan in Photoview 360, omdat Visualize al aan het begin van de rendering de ruis uit het model haalt én omdat Visualize gebruikt maakt van de grafische kaart (GPU) bij het berekenen van de render.

Conclusie

Beide tools komen van pas in uw ontwerpproces, maar ieder op een ander moment. Photoview 360 komt al vroeg in het proces aan de orde, hiermee maakt u een minder commerciële afbeelding als praatplaatje voor de engineeringsafdelingen. Pas als het ontwerp (grotendeels) klaar is, komt Visualize om de hoek kijken. Hiermee maakt u wél commerciële afbeeldingen, die gebruikt kunnen worden door o.a. verkoop- en marketingmedewerkers.

 

Onderwerpen: SOLIDWORKS Visualize

Geschreven door Bram Ottenhof

Blogs geschreven door Bram Ottenhof