Update naar SOLIDWORKS 2020

Geschreven door Michel klein Wassink op 13-1-20 10:30

SOLIDWORKS 2020 is nu te downloaden in het SOLIDWORKS customer portal. Met deze release zijn er weer veel verbeteringen en nieuwe features doorgevoerd! Benieuwd naar de belangrijkste nieuwtjes in 3D CAD? Bekijk dan hier alle verbeteringen.

Installatie vanaf DVD

Installeert u SOLIDWORKS 2020 liever vanaf DVD? Installatie DVD's worden vanaf dit jaar alleen nog op verzoek verstuurd. U kunt uw DVD aanvragen via onderstaande link. Houd alvast uw serienummer bij de hand.  

DVD aanvragen 

SOLIDWORKS 2020 downloaden

Volg de onderstaande stappen om SOLIDWORKS 2020 te downloaden voor een bestaande werkplek:

 1. Open het menu Start op uw pc
 2. Zoek naar de SOLIDWORKS Installation Manager map in de lijst met programma's
 3. Klik op Check For Updates

1

Of gebruik de Windows zoekfunctie: klik op Start en typ "check" in de zoekbalk. 

Check for SOLIDWORKS updates

Uw SOLIDWORKS installatie updatet nu automatisch.


Volg de onderstaande stappen om SOLIDWORKS 2020 te downloaden op een computer waar SOLIDWORKS nog niet op is geïnstalleerd: 

 1. Log in op de SOLIDWORKS Customer Portal.
  3

 2. Klik op de startpagina op 'Downloads and Updates' onder 'Downloads'.  Indien u slotjes ziet achter  Downloads en updates, moet u eerst uw producten registreren onder Register My Products . Customer Portal

 3. Kies het gewenste jaartal in het drop-down menu. Start de download door op SOLIDWORKS Products te klikken.
  5

 4. Accepteer de voorwaarden. 
  6

 5. Download het installatiebestand en pak deze uit op de door u gewenste locatie. Volg hierna de stappen van de installatiemanager om SOLIDWORKS 2020 te installeren. 
  7

Tips voor een succesvolle installatie

 • Maak vóór installatie een back-up van uw huidige SOLIDWORKS bestanden en gebruik vervolgens de SOLIDWORKS Task Scheduler om uw bestanden te converteren naar SOLIDWORKS 2020. Zo worden uw bestanden in SOLIDWORKS o.a. sneller geopend.
 • Maak vóór installatie een back-up van uw instellingen met de Copy Settings Wizard (hierin staan locaties van toolbox, templates, routing, bibliotheek, etc.)
  8
 • Met de Copy Settings Wizard (Save) kunt u al uw instellingen van SOLIDWORKS (bijv. pulldown menu's, sneltoetsen, werkbalken en bestandslocaties) bewaren. U vindt dit programma via Start/All Programs/SOLIDWORKS 2019/SOLIDWORKS Tools. Alle opgeslagen instellingen kunt u met dit zelfde programma (Restore) weer inlezen. Dit kan met een admin image ook bij installatie. Indien u naar een nieuw besturingssysteem gaat, kunt u de instellingen beter handmatig kopiëren met behulp van screenshots.
 • Controleer of uw videokaart ook voor SOLIDWORKS 2020 gecertificeerd is via de SOLIDWORKS video card tester. Hier kunt u de gecertificeerde driver downloaden.
 • Heeft u de voorkeur om met een opgeschoonde omgeving aan SOLIDWORKS 2020 te beginnen? Kies dan niet voor het updaten van 2019 naar 2020, maar verwijder de oude versie en installeer daarna SOLIDWORKS 2020. Het is daarnaast verstandig om uw computer op te schonen, zodat alles van de oude versie verdwenen is. Sinds 2012 kunt u daarvoor de 'Complete Uninstall' optie gebruiken in de Installatie Manager. De volledige werkwijze vindt u in de Uninstall instructies.
 • Wanneer u SOLIDWORKS PDM gebruikt, zijn er extra stappen die u moet ondernemen. Hier kunnen we u in assisteren.

> Bekijk de belangrijkste Top 10 verbeteringen in SOLIDWORKS 2020

Wilt u direct goed met SOLIDWORKS 2020 aan de slag? Kies dan voor onze Update training: u bent in 1 dag bekend met de belangrijkste nieuwe functies.

Lees meer over de Update training

Onderwerpen: SOLIDWORKS

Geschreven door Michel klein Wassink

Blogs geschreven door Michel klein Wassink