SOLIDWORKS Sheet Metal Tab en Slot

Geschreven door Martijn Visser op 8-11-18 9:20

Sheet Metal Tab en Slot werd geïntroduceerd in SOLIDWORKS 2018 en gaf engineers de mogelijkheid om een tijdrovende taak sneller te voltooien. Maar het duurde niet lang voordat de eerste SOLDIWORKS gebruikers meer functionaliteit begonnen te eisen, zoals:

  • Meer manieren om de slot vorm te beïnvloeden
  • Standaard through-all cut functionaliteit voor de slot
  • Gebruik van gebogen plaatmateriaal voor tab en slot

Gelukkig heeft SOLIDWORKS naar deze gebruikers geluisterd en met de lancering van SOLIDWORKS 2019 hebben ze veel nieuwe functionaliteiten voor sheet metal tab en slot geïntroduceerd. Dit dekt de behoefte aan extra features, zodat de taak de eerste keer meteen goed verloopt.

 

Slothoeken

In SOLIDWORKS 2018 konden er alleen slots met scherpe hoeken gecreëerd worden. Dit betekent dat er achteraf vaak nog aanvullende aanpassingen gedaan moesten worden. In SOLIDWORKS 2019 zijn er verschillende soorten hoeken voor slots toegevoegd, waardoor er nog beter aan de standaard van de industrie kan worden voldaan.

In de Tab en Slot PropertyManager, onder Slot, kunt u de verschillende Corner type instellen:

Corner type

Slotlengte en breedte

In SOLIDWORKS 2018 was het alleen mogelijk om één offset waarde te creëren voor een slot. Hierdoor was de afstand van de lengte en de breedte altijd gelijk. In SOLIDWORKS 2019 kunnen de afstand waardes van de lengte en breedte per slot individueel worden ingesteld.

Tab slot 5

In de Tab en Slot PropertyManager, onder Slot, kunt u de volgende instellingen kiezen:

  • tab slot 6Slot length offset
  • tab slot 7 Slot width offset
  • Equal offset: voor gelijke waardes voor beide afstanden

Through-all cuts

In SOLIDWORKS 2018 werden slots niet als through-all gecreëerd, wanneer de tab de slot niet volledig doorboorde. Dit was niet praktisch, omdat de meeste slot gaten worden gemaakt door middel van lasersnijden en niet door middel van frezen. Met SOLIDWORKS 2019 worden alle slots gecreëerd als throug-all cuts. Als dit niet gewenst is, selecteer No Through Cut onder Slot in de Tab en Slot PropertyManager. 

tab slot 8

Gebogen plaatmateriaal

Met SOLIDWORKS 2019 is het nu mogelijk om gebogen plaatmateriaal te gebruiken wanneer een tab en slot features worden gecreëerd. Dit maakt het mogelijk om tab en slot in nog meer situaties te gebruiken.

 tab slot 9

Conclusie

SOLIDWORKS 2019 maakt het mogelijk om tab en slot features te creëren op de manier waarop u het wilt, zonder het gebruik van extra features om de taak gedaan te krijgen. Dit helpt om veel tijd te besparen tijdens het ontwerpen en voorkomt wellicht fouten in de werkplaats!

 

Onderwerpen: SOLIDWORKS tech blog

Geschreven door Martijn Visser

Blogs geschreven door Martijn Visser