SolidCAM's iMachining, de ideale toevoeging

Geschreven door Arno de Knegt op 29-9-20 13:00

De module iMachining, ontwikkeld door SolidCAM, heeft het doel tijdens verspanen de (tooling) kosten te reduceren en de bewerkingstijd te verkorten. Bij CAD2M ambiëren wij het om het allerbeste bij maakbedrijven naar boven te halen. We spraken met Erik Grevink van Pillen Group over de functie en de voordelen van de module.

Echte kenners

Erik Grevink van Pillen Group werkt met de module iMachining sinds het ontstaan ervan. "De motivatie om te starten met de module kwam voort uit de uitleg en de test die we destijds kregen van 'CAM Champion' Aloys Heutink. Het zag er veelbelovend uit waardoor we direct besloten te investeren in deze module. Het wordt dusdanig veel bij ons ingezet waardoor deze investering dubbel en dwars is terugverdiend", vertelt hij.

Al sinds 2012

De module iMachining werd in 2012 toegevoegd aan de SolidCAM-licentie van Pillen Group en is enorm waardevol. Vooral doordat we de cyclustijden naar beneden hebben kunnen halen. Buiten dat we iMachining vooral op nieuwe machines laten draaien, doen we dat ook op de wat gedateerde toestellen."Pillen-group-imachining

Gebruiksvriendelijkheid

SolidCAM staat bekend om haar gebruiksvriendelijkheid, dit is voor de module iMachining niet anders volgens Erik. "Het is zeer makkelijk in gebruik, zeker voor mij als (meewerkend) voorman. Ik ben altijd op de hoogte van alle ins- en outs en zie het nut van de module. Vrij recent hebben wij nog een training gehad omtrent de updates van de software. Deze updates zijn zeer waardevol en waren ook wel nodig voor ons. Nu herkent de software onder meer ook de oppervlaktes."

Daarbij is de module ook voor ieder toegankelijk. "Je hoeft geen jarenlange ervaring te hebben als operator om hiermee overweg te kunnen. Zodra je de machine kent, en een beetje 'feeling' bij verspanen hebt, ben je geschikt om de module iMachining toe te passen."

SolidCAM-iMachining-Gereedschapsbanen

 

Wanneer Erik contact heeft met gereedschap leveranciers vangt hij positieve signalen op over iMachining. "Leveranciers van gereedschap laten altijd doorschemeren dat deze module een echte toevoeging is. Doordat het de optimale freesbanen op ieder model voor je berekend, werkt dit positief door in je gehele productieproces."

Wilt u meer weten over iMachining? En wist u dat u bij CAD2M ook terecht kunt voor de aansturing van Mill Turn machines? Laat uw gegevens achter en stel uw vraag door middel van onderstaand formulier, of neem contact met ons op.

Onderwerpen: SolidCAM, Klantverhaal

Geschreven door Arno de Knegt