Sneller innoveren, snel op de markt

Geschreven door Michel klein Wassink op 3-9-19 15:03

De lancering van een nieuw product is een moment dat u liever niet wilt uitstellen. Toch kunnen verschillende factoren de time-to-market flink vertragen. Bespaar kosten en ontwikkeltijd en maak in een vroeg stadium de juiste keuzes. Virtueel testen, of simulatie van de prestaties van uw product, kan u hierbij helpen. Zo voorkomt u vertragingen in het ontwikkelproces of verrassingen achteraf.

Snel schakelen en communiceren

Moet de engineer nog wachten op de analyses van een collega voordat hij aan de slag kan met de optimalisatie van het ontwerp? Quarter cylinder NL buckling exampleSimulation is geïntegreerd in de werkruimte van SOLIDWORKS en kan daarom tijdens het ontwerpproces worden gebruikt. Engineers kunnen hun eigen analyses doen en de resultaten direct verwerken. Daarnaast zijn de resultaten eenvoudig om te zetten in een rapport om ze te delen met anderen. Sneller schakelen betekent sneller een definitief ontwerp – en dus sneller lanceren.

Eén externe test is voldoende

Heeft u te maken met wet- en regelgeving die vereist dat uw product wordt getest door een externe instantie? Deze testen kunnen flink in de kosten lopen. Is er een mankement in het ontwerp, dan moet u bovendien een tweede test uitbesteden. pilot helmet-3DProfile-velocity

Als u zelf de software in huis heeft om deze testen te doen, kunt u een volledig doorberekend en geoptimaliseerd ontwerp aanleveren. Daarnaast kunt u een veiligheidsmarge bepalen om de betrouwbaarheid van het product nog meer te verzekeren. De kans is dan klein dat uw ontwerp nog wordt afgekeurd.

Ook als het niet verplicht is, wilt u voor de zekerheid misschien een extra controle laten uitvoeren. Bedenk dan dat u de kosten voor een simulatiepakket waarschijnlijk al heeft terugverdiend wanneer u één test zelf uitvoert in plaats van uitbesteedt.

Bereken uw complexe samenstelling veel sneller door

De traditionele manier om te controleren of een product sterk genoeg is de handberekening. Hoe complexer de samenstelling echter, des te ingewikkelder en Mixed Meshtijdrovender wordt de berekening. U kunt zaken over het hoofd zien, die mogelijk verderop in het proces voor problemen zorgen. Een virtuele berekening geeft veel sneller uitsluitsel en u ziet meteen welke punten aandacht nodig hebben. Bovendien stelt de eindige elementen analyse in simulatiesoftware, anders dan hand-berekeningen, geen beperkingen aan de vorm van het product.

Automatisch optimaliseren

Dankzij de topologie studies in Simulation, toegevoegd in SOLIDWORKS 2018, hoeft u zelf niet meer na te denken over de optimalisatie van het onderdeel. De vraag “Als ik hier materiaal weghaal, is het dan nog sterk genoeg?” wordt beantwoord door de software. U hoeft enkel het onderdeel in te voeren, waar en hoe het belast wordt en waar het vastzit. De topologie zoekt vervolgens naar de optimale materiaalverdeling op basis van uw voorkeuren. Het laat bijvoorbeeld zien waar u gaten kunt maken zonder de integriteit van het onderdeel te verliezen. Zo komt u eenvoudig tot de beste stijfheid tot gewicht ratio, om massa te reduceren. Waardevolle informatie om uw product zo sterk en licht mogelijk te maken!

Meer informatie

Wilt u ook uw time-to-market verkorten, eenvoudig nieuwe ontwerpen testen en sneller schakelen? Overweeg dan SOLIDWORKS Simulation op te nemen in uw ontwerpproces. CAD2M biedt u een helpende hand in de vorm van trainingen, consultancy en support om u op weg te helpen. Bovendien heeft u als SOLIDWORKS gebruiker het programma al tot uw beschikking: SimulationXpress is een onderdeel van uw SOLIDWORKS software.

Bent u benieuwd wat Simulation voor u kan betekenen, of wilt u een proefberekening van uw ROI laten maken? Neem dan contact met ons op, of lees direct meer over virtueel testen

Onderwerpen: SOLIDWORKS Simulation

Geschreven door Michel klein Wassink

Blogs geschreven door Michel klein Wassink