Pillen Precision steunt Solar Boat Twente

Geschreven door Sander Vermeulen op 18-7-18 9:04

Toen het studententeam van Solar Boat Twente bij Pillen Precision aanklopte voor hulp, hoefden ze bij Pillen niet lang na te denken: natuurlijk wilden ze helpen bij dit bijzondere project!

Solar Boat Twente
Een groep studenten van Universiteit Twente verenigde zich met één doel: het bouwen van een boot die wordt aangedreven door zonne-energie. Hiermee hopen ze een podiumplaats te bemachtigen op het wereldkampioenschap 'zonnebootracen' in Monaco. Om dit te verwezenlijken, hebben ze uiteraard de beste producten nodig voor hun boot. Daarom klopten ze aan bij Pillen uit Lichtenvoorde, producent van o.a. fijnmechanische onderdelen en plaatbewerking. Rik Pillen, van Pillen Precision, vertelt: "ze vroegen ons om de gearbox en twee contra roterende schroeven te maken. Essentiële delen, dus we hadden een uitdagende taak aangenomen."

Uitdagingen
De delen zijn gemaakt op o.a. een 5-assig bewerkingscentrum van Pillen Precision. Rik vertelt: "We hebben eerst goed overlegd over de constructie, wetende dat we het volledige SolidCAM pakket tot onze beschikking hebben. Maar dit project vroeg meer van SolidCAM dan we normaal gebruiken, dus het bleek nog wel een uitdaging! We hebben bijna alle functionaliteiten nodig gehad. Gelukkig stond de helpdesk van CAD2M paraat om samen het project aan te pakken. Met wat advies en ondersteuning van hun kant, hebben we het project goed af weten te ronden".

Race tegen de klok
Op 18 mei vond de onthulling van de Solar Boat gepland. "Het was erg vervelend geweest als onze delen daarbij zouden ontbreken," vertelt Rik Pillen. "Het was een race tegen de klok, maar gelukkig hebben we het net op tijd af weten te krijgen. Het team was er erg blij mee, en ook wij waren best een beetje trots".

Vuurdoop
De race in Monaco vindt plaats in juli, maar binnenkort gaat de boot zijn eerste uitdaging al aan. Eind deze week is het Nederlands kampioenschap in Akkrum, waar de vuurdoop plaatsvindt. De ultieme test ter voorbereiding op het wereldkampioenschap deze zomer. "De onderdelen zien er dan wel mooi uit, ze moeten zich in de praktijk nog wel bewijzen. Maar alles past precies, dus aan ons zal het in ieder geval niet liggen. Ik hoop dat de berekeningen die het team gemaakt had, allemaal kloppen. Dan moet het goed gaan," aldus Rik. "We wachten gespannen de proefvaart af, maar ik heb er wel vertrouwen in dat het goed komt hoor. We zullen ze op de voet blijven volgen!"

Meer informatie? Bekijk de preview van de boot, of bezoek de website van Solar Boat Twente.

Onderwerpen: SolidCAM, Klantverhaal

Geschreven door Sander Vermeulen

Blogs geschreven door Sander Vermeulen