Ontmoet: Aloys Heutink

Geschreven door Karina Stroms op 23-3-20 10:43

Maak kennis met Aloys Heutink, een doorgewinterde specialist op het gebied van zowel 3D CAD als CAM bij CAD2M. Aloys is altijd bezig met het delen van kennis. Niet alleen deelt hij zijn rijke kennis met klanten en collega’s, ook in zijn vrije tijd kan hij het niet laten. Als vrijwilliger bij het Centrum voor Innovatief Vakmanschap Oost-Nederland (CIVON) in Ulft ondersteunt hij wekelijks bedrijven met hun technische uitdagingen.

Het CIVON versterkt de maakindustrie en de Gebouwde Omgeving in Oost-Nederland door innovatiebevordering, talent- en kennisontwikkeling op het gebied van High Tech Systemen en Materialen. De focus van het CIVON ligt op het ondersteunen van innovatievragen uit de markt met innovatieve oplossingen. Het CIVON is het centrum voor bedrijven of mensen die ondersteuning nodig hebben voor innovatie.

Aloys-Civon-gebouw

Iedere week treft Aloys weer veel verschillende bedrijven met uiteenlopende vragen. “Je weet nooit wie er binnen komt lopen en waarmee ik ze kan gaan helpen,” geeft Aloys aan. “De diversiteit aan uitdagingen vraagt een grote mate van creativiteit en ik moet dus veel ‘outside of the box’ denken. Voor de meeste oplossingen kan ik gebruik maken van alle mogelijkheden die SOLIDWORKS mij biedt.”

Zo kwam het Radboud UMC bij Aloys met de vraag hoe het aanbieden van bloed aan muggen verbeterd kan worden door 3D printen. Hij heeft hierbij een 3D geprinte feeder ontwikkeld die helpt in de strijd tegen Malaria. Lees hier meer over de samenwerking met het Radboud UMC

Aloys-Civon

“Het is leuk mijn kennis op deze manier te mogen toepassen en delen, op een ongedwongen en vrijblijvende manier. Samen puzzelen en zoeken naar de beste oplossing, daar krijg ik energie van.”

 CAD2M is trots op Aloys als werknemer en moedigt andere medewerkers ook aan om op deze manier maatschappelijk een bijdrage te leveren.

Onderwerpen: CAD2M

Geschreven door Karina Stroms