Online trainingen: het nieuwe normaal bij CAD2M?

Geschreven door Arno de Knegt op 5-6-20 12:34

De afgelopen tijd heeft iedereen ongetwijfeld de nodige online meetings voorbij zien komen. CAD2M wil bijdragen aan het nieuwe normaal en daarom zijn er kosteloze online trainingen voor SolidCAM gegeven, speciaal voor onze klanten. Vorige keer bekeken we het verhaal vanuit het perspectief van onze medewerkers, nu zijn onze klanten zélf aan de beurt.

Laagdrempelige training

Het aantal aanmeldingen stroomde binnen voor de trainingen met als hoofdonderwerp 2,5D bewerkingen. En gelukkig waren de reacties van de deelnemers positief. We vroegen hen naar ervaringen en verbeterpunten, want voor CAD2M was dit dé vuurdoop. Waarom wij voor een training over 2,5D bewerken kozen? Om het laagdrempelig te houden voor iedereen.

Feedback vanuit deelnemers

Peter van Ravenswaaij, werkzaam bij de firma Hoffmann Group, deed mee aan de training en zegt het volgende: “De training is erg goed bevallen! Helaas had ik wat technische issues met mijn PC waardoor ik een klein deel moest missen. Maar gelukkig mocht ik de training opnemen, zodat ik deze later alsnog kon volgen.” Het is direct een leuke les voor CAD2M zelf: via opnames de training beschikbaar maken zodat deelnemers na afloop de training kunnen terugkijken.

Hoffmann Group heeft de nodige tips ter harte genomen. “Ik moet zeggen dat de training zeer duidelijk was. Ik ben een man die praktisch denkt en kreeg in de training tools die ik snel zou toe kunnen passen”, aldus Peter van Ravenswaaij. “Het volgen van een online training deed voor mij niet af van de kwaliteit ten opzichte van het volgen van een fysieke (klassikale) training. Ik ervaar het als zeer prettig wanneer ik op mijn eigen plek, zonder te reizen, aan de slag kan.”

SolidCAM-online-trainingen

Positieve reacties

Eén van de andere positieve reacties die we ontvingen, was op de keuze om groepen deelnemers samen te stellen die werkzaam zijn voor verschillende firma's. Tweederde van de deelnemers staat positief tegenover het volgen van een (online) training samen met deelnemers van andere firma's, zodat men met elkaar kan sparren over het onderwerp.

De mooie resultaten en feedback hebben CAD2M een inzicht gegeven: dat online trainingen in de toekomst misschien wel een heel mooie oplossing zijn voor onze klantengroep. Daarom hebben wij ons trainingportfolio met betrekking tot SolidCAM aangevuld met bedrijfsspecifieke- en klassikale trainingen.

Nieuwe trainingen

Bij een bedrijfsspecifieke training wordt door de deelnemers zelf vooraf het onderwerp bepaald, en kan met met drie personen voor een vaste prijs deelnemen. Bij een klassikale training wordt vooraf een onderwerp bepaald en kan men de training volgen samen met deelnemers van andere organisaties. Beide trainingsvarianten zijn zowel fysiek- als online te volgen.

Bent u ook geïnteresseerd in een training met uw collega's of een training met andere bedrijven? Bel dan naar Arno de Knegt op telefoonnummer 0314 - 377050 of mail naar arno@cad2m.nl

Onderwerpen: SolidCAM

Geschreven door Arno de Knegt