Heeft u SOLIDWORKS Standard, Professional of Premium nodig?

Geschreven door Bas Pieper op 11-12-19 13:15

SOLIDWORKS 3D CAD software is beschikbaar in 3 verschillende pakketten, die in functionaliteit uiteenlopen van basis naar geavanceerd. Welk pakket u kiest is afhankelijk van uw werkzaamheden en wat u nodig heeft van de software. In deze blog vindt u een kort overzicht van de belangrijkste functies per pakket, om u op weg te helpen bij het maken van een keuze.

Standard

In SOLIDWORKS Standard vindt u alle basismogelijkheden voor het ontwerpen in 3D: parts en assemblies, onderdelen en samenstellingen. Een handige functie hierbij is de interferentiecheck. interferentiecheckEen snelle inspectie van het ontwerp laat u direct zien of alle onderdelen binnen de samenstellingen goed in elkaar passen en samen functioneren. Als het ontwerp klaar is, kunt u de 2D werktekening genereren zodat de afdeling productie of assemblage direct aan de slag kan.

Als u plaatwerk in uw portfolio heeft vindt u in Standard alles wat u nodig heeft. Met Sheet Metal kunt u plaatstaal delen ontwerpen, of bestaande ontwerpen converteren naar sheet metal delen. Met Weldments ontwerpt u vervolgens de lasverbindingen tussen verschillende constructiedelen.

Standard heeft dus alle functionaliteiten om uw idee te vertalen naar een product.

Professional

SOLIDWORKS Professional is er voor de CAD-gebruiker die meer eisen stelt aan zijn software. Het is een veelgekozen pakket vanwege de Toolbox: een bibliotheek met standaard materialen zoals bouten en moeren, die u direct in uw ontwerpen kunt toepassen. Ook Photoview is een onderdeel van Professional. Dit programma gebruikt u voor het maken van een fotorealistische rendering van een ontwerp, Photoviewten behoeve van andere afdelingen zoals sales, marketing en webdesign. eDrawings Professional is een communicatie tool, die u in staat om documenten te delen met niet-CAD gebruikers binnen of buiten uw organisatie.

Een bijzonder waardevolle tool in SOLIDWORKS Professional is Product Data Management. PDM Standaard is een databeheer oplossing, die u functionaliteiten als versie- en revisiebeheer, workflowmanagement en het hergebruiken van data biedt.

Ten slotte vindt u in dit pakket tools voor kostenanalyse, reverse engineering en de tolerantieanalyse.

Premium

SimulationIn deze meest uitgebreide CAD licentie vindt u de geavanceerde Simulation software, voor het virtueel testen van uw ontwerpen. In tegenstelling tot SimulationXpress, inbegrepen in Standard en Professional, waarmee u alleen onderdelen of parts kunt testen, biedt de Simulation in Premium u de mogelijkheid om de complete samenstelling door te testen. Zo kunt u in een vroeg stadium eventuele fouten in uw samenstelling identificeren en verhelpen.

Ook de Routing en Piping Module is een veelgebruikte functie, waarmee u bijvoorbeeld elektrische bedrading of buizen automatisch door de samenstelling kunt leiden.

SOLIDWORKS Subscription: waarom kiezen voor onderhoud?

In aanvulling op de hierboven genoemde functies zijn er twee extra programma’s die u tot uw beschikking krijgt wanneer u kiest voor onderhoud. SOLIDWORKS CAM Standard, voor het programmeren van 2.5 freesbewerkingen, is inbegrepen in Standard Onderhoud. Kiest u voor Professional of Premium met onderhoud, dan ontvangt u Visualize Standard: een programma waarmee u uw ontwerp fotorealistisch kunt visualiseren, om het uiterlijk van uw ontwerp te kunnen beoordelen al voordat het gemaakt is. 

Een SOLIDWORKS Subscription is een lopend abonnement op de software. U heeft altijd toegang tot updates en upgrades, kunt met uw supportvragen terecht bij CAD2M en kunt inloggen in uw persoonlijke MySolidWorks omgeving vol tutorials en productinformatie. Als u niet kiest voor onderhoud kunt u gebruik blijven maken van uw licentie wanneer deze veroudert en een nieuwe licentie aanschaffen wanneer u wilt upgraden naar de nieuwste versie.

Hulp nodig bij uw keuze? 

Matrixlicenties 2019

Natuurlijk is vooral van belang wat uw behoeftes zijn. Wat heeft u aan functionaliteit nodig van het CAD pakket? Daarnaast is het goed om te weten dat er allerlei aanvullende pakketten verkrijgbaar zijn, bijvoorbeeld voor elektrotechnisch ontwerp of het creëren van handleidingen en documentatie.  U kunt alle functies bekijken op de pakketmatrix. 

We adviseren u graag bij de keuze voor het perfecte pakket. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken! 

 

Onderwerpen: SOLIDWORKS

Geschreven door Bas Pieper