Geplaatste maten in de drawing hergebruiken

Geschreven door Bram Ottenhof op 18-7-18 10:20

In de vorige tip is er gekeken naar hoe u met "Import Annotations" Suface bodies zichtbaar kunt maken. In deze tip ziet u hoe de maten die u heeft toegevoegd in het model ook in de drawing omgeving kunt hergebruiken.

Hieronder zien we een model waarbij alle maten van het model zichtbaar zijn gemaakt. Dit is gedaan door op de map Annotations te klikken en dan te kiezen voor Show Feature Dimensions.

Na het plaatsen van de views op tekening starten we Import Annotations:

Voor dit model willen we dat de maten van de vierkante plaat toegevoegd worden en de maten van de 4 hole wizard gaten op de hoeken van de plaat. Daarom kiezen we bij Dimensions voor de twee knoppen: Marked for Drawing en Hole Wizard Locations.

Alle maten die we eerder hebben toegevoegd in de Sketch omgeving van het part zijn na het accepteren van de functie Model Items toegevoegd op de tekening.

De tip van volgende week

In de volgende tip zullen we laten zien hoe deze automatisch geplaatste maten ook automatisch uitgelijnd kunnen worden. Zo worden maten die over elkaar heen vallen of over het view vallen automatisch uitgelijnd. Dit werkt ook bij handmatig geplaatste maten.

Onderwerpen: SOLIDWORKS, SOLIDWORKS tech blog

Geschreven door Bram Ottenhof

Blogs geschreven door Bram Ottenhof