Electric Superbike Twente en CAD2M schakelen naar volgende versnelling

Geschreven door Lennart van der Burg op 22-7-20 12:54

Werken aan de innovatie van morgen. Dat is exact waar Electric Superbike Twente mee bezig is. Een team van 14 studenten van de Universiteit Twente ontwerpt, bouwt, test en racet. Het doel: binnen een jaar tijd een nieuwe en compleet elektrische motor ontwikkelen. De kracht(bron) achter het ontwerp van de motor? De software van SOLIDWORKS én de trainingen plus ondersteuning van CAD2M.

Kosteloze trainingen

Als partner van Electric Superbike Twente verzorgt CAD2M  kosteloze trainingen en ondersteuning. Naast trainingen in Part modeling en Assembly modeling kwam Electric Superbike Twente bij CAD2M over de vloer voor Simulation-trainingen. Een optimale voorbereiding.

CAD2M UT Twente

Bekijk hierboven de video over het partnership tussen CAD2M en Electric Superbike Twente

Een motor die slanker en lichter is

Het team van enthousiaste studenten gebruikte alle onderdelen binnen het SOLIDWORKS-pakket om een grotere motor met meer vermogen te ontwikkelen. Bijzonder aan het verhaal: de nieuwe elektrische motor is desondanks slanker en lichter dan het vorige model. Halverwege de maand mei was het zover: de release van de nieuwe Apex-RS.

Leuke weetjes over de Apex-RS:

  1. Topsnelheid van 250 km per uur
  2. Van 0 tot 100 in minder dan 3 seconden
  3. 120 kW en 13.2 kWh

De innovaties van morgen

CAD2M kan zich helemaal vinden in het karakter van het project: de innovaties van morgen verzinnen en maken. Binnen een jaar van een idee naar een product, in dit geval een compleet elektrische motor: petje af! Wil je meer zien van de motor en weten wanneer de eerste race gepland staat? Bekijk dan het Instragram-account van Electric Superbike Twente of schakel door naar de website.

Onderwerpen: SOLIDWORKS

Geschreven door Lennart van der Burg