Diepgatboren met Hoffmann Tools

Geschreven door Jurriën Scheffer op 12-11-19 14:04
De diepte in met SolidCAM

Betrouwbaar gereedschap en volledige controle over uw machine zijn belangrijke aspecten van succesvol verspanen. Tijdens boorbewerkingen, en met name tijdens het diepgatboren, is de controle essentieel. Het is voor SolidCAM dan ook een stap in de juiste richting dat de nieuwe versie is uitgebreid met een vernieuwde boormodule. Deze (diepgatboor) module geeft gebruikers de mogelijkheid om tijdens elke diepte stap de draairichting, het toerental en de koeling te verstellen. Vanuit CAD2M hebben wij onlangs een SolidCAM webinar reeks georganiseerd waarin deze module is behandeld, de opname kunt u hier onder bekijken. 

Van G-Code naar machine

Tijdens het verspanen is het nog niet vanzelfsprekend dat de boor die in de machine wordt gebruikt tijdens het diepgatboren de bewerking betrouwbaar kan uitvoeren.
Het is immers belangrijk dat de simulatie in de CAM-software overeenkomt met de realiteit. Om er voor te zorgen dat de vertaalslag van software naar
hardware feilloos verloopt werkt CAD2M al jaren tevreden samen met Hoffmann Quality Tools. Met speciaal ontwikkelde tools, gemaakt voor SolidCAM en iMachining, zijn verspaners ervan verzekerd dat bewerkingen worden voltooid zoals verwacht. Zo heeft Hoffmann Tools een serie spiraalboren die het diepgatboren, in samenwerking met SolidCAM, eenvoudig maakt. De hoge kwaliteit en de efficiënte koeling zorgen ervoor dat de boren onder zware omstandigheden goed functioneren. In de volgende video is te zien hoe de Emco Maximill 360 zonder moeite gaten van 3mm boort met een vloeistofdruk van 25 bar (normaliter 40 bar). 

Onder constructie

De samenwerking tussen Hoffmann Tools en CAD2M levert voor onze gezamenlijke klanten indrukwekkende resultaten op. Wij vinden het dan ook belangrijk om deze relatie te onderhouden en de groei van Hoffmann Quality Tools toe te juichen. Zo hebben ze onlangs bekend gemaakt dat de schop in de grond is gegaan voor hun nieuwe bedrijfspand. Na een fikse stijging in werknemersaantal werd hun huidige pand in Hengelo te krap en was de tijd rijp voor meer ademruimte. De bouw vindt plaats op industrieterrein De Veldkamp in Borne. Bouw
Naast een nieuwe werkomgeving voor de medewerkers werd ook gekeken hoe ze hun huidige én
potentiële klanten beter van dienst konden zijn. Zo gaat het moderne en duurzame pand worden voorzien van een experience center met een 5-assige bewerkingsmachine en CNC-draaibank. Hier kunnen demonstraties en trainingen worden gegeven om hun gereedschap in levende lijve tentoon te stellen.

Bent u na het lezen van deze blog geïnteresseerd geraakt door Hoffmann Tools en wilt u meer weten over hun producten en diensten? Bekijk dan hun website. Meer informatie over SolidCAM kunt u hier vinden. 

Onderwerpen: SolidCAM, SOLIDCAM tech blog

Geschreven door Jurriën Scheffer