Thuiswerken met SOLIDWORKS

Geschreven door Lennart van der Burg op 18-3-20 17:09

Thuiswerken is toch even anders dan op kantoor. Voor iedereen is het even schakelen en u wilt natuurlijk wel even productief zijn als iedereen van u gewend is.

Er zijn vele factoren die u hierin kunnen belemmeren, maar CAD2M zorgt ervoor dat u in ieder geval wel aan de slag kunt met SOLIDWORKS, zoals u gewend bent. Een werkende licentie is hierbij essentieel en laat die nu net niet op uw computer thuis staan, maar op kantoor.

Gelukkig is dit eenvoudig op te lossen, zonder dat u naar kantoor hoeft of met computers hoeft te slepen. In dit blog helpen we u op weg.

Op zichzelf staande licentie
Wanneer u een stand alone licentie heeft en u op een ander apparaat wilt werken, voert u de volgende stappen uit:

  • deactiveer de licentie op het apparaat waar u normaliter mee werkt
  • activeer de licentie op het apparaat waar u thuis mee wil werken

Krijgt u het niet voor elkaar om het apparaat te deactiveren? Geen nood, onze helpdesk kan u helpen om dit apparaat voor u te deactiveren.

Netwerk licentie
Een netwerk licentie is overal te gebruiken middels een VPN oplossing waarmee u verbinding maakt met het netwerk van uw bedrijf.

Heeft u geen toegang tot het bedrijfsnetwerk? Dan kunt u gebruik maken van de ‘borrow’ functie. Met deze functie reserveert u een licentie van de licentiemanager voor thuisgebruik.

COVID-19 Special Licence
Wanneer u:

  • geen laptop heeft met een werkende licentie,
  • geen licentie kunt lenen via de licentiemanager,
  • de licentie op het apparaat waar u normaal mee werkt niet gedeactiveerd kan worden en
  • geen verbinding kunt maken met het netwerk van uw bedrijf

heeft u recht op een COVID-19 Special Licence. Met deze licentie krijgt u 30 dagen lang toegang tot SOLIDWORKS. Om dit te regelen neemt u eenvoudig contact op met onze helpdesk.

Heeft u na het lezen van deze blog nog steeds vragen over het thuiswerken met SOLIDWORKS? Raadpleeg dan ons gedetailleerde blog waarin u aanvullende informatie kunt lezen over het instellen van SOLIDWORKS voor uw thuiwerkplek.

Helpdesk
Lukt het niet om de licentie op uw computer thuis te realiseren, schroom dan niet om contact op te nemen met onze helpdesk. Zoals u van ons gewend bent staan wij tijdens kantooruren paraat om u te ondersteunen!

Email: helpdesk.support@cad2m.nl

Telefoon: +31 (0)314 377 050

WhatsApp: +31 (0)6 8240 7890

Onderwerpen: SOLIDWORKS, licence, thuiswerken

Geschreven door Lennart van der Burg