CAD2M'ers zetten stap extra in bijzondere periode

Geschreven door Karina Stroms op 14-5-20 16:18

Veranderen, aanpassen en verder ontwikkelen. Elementen die onlosmakelijk verbonden zijn aan de innovatie- en maakbedrijven waar wij als CAD2M zo graag mee samenwerken. Juist deze elementen komen in deze periode goed van pas. Het aanpassingsvermogen van onze trainers en consultants is flink op de proef gesteld, maar met trots kunnen we zeggen dat wij onder alle omstandigheden meebewegen.

CAD2M was goed voorbereid en stelde alles in het werk om in te spelen op de  maatregelen rondom het coronavirus. Samen gingen we van een face-to-face aanpak in de offline wereld naar eenzelfde aanpak in de online wereld. We vroegen aan onze trainers en consultants hoe zij de situatie ervaren, maar bovenal zijn we benieuwd naar nieuwe inzichten die deze tijd oplevert. En dat leverde interessante gesprekken op.

Quote-lessen-over-thuiswerken

Leuke werkplek en intensieve begeleiding

Onze collega Henry Gerritsen werkt alweer 23 jaar bij CAD2M. Een dergelijke situatie maakte hij niet eerder mee. “Het was even wennen en zoeken naar de beste manier van werken. Eigenlijk werk ik nu weer hetzelfde als op kantoor. Het belangrijkste is dat je een goede werkplek hebt. Gelukkig konden we onze werkplek als het ware ‘meenemen’.”

Ook de werkplek van Bram Ottenhof (onderstaande foto) is goed in orde. “Ik heb hier drie schermen, in dezelfde opstelling als op kantoor.” In de nieuwe situatie kijken trainers en consultants constant mee met klanten, via het programma TeamViewer. “De begeleiding is daardoor nog wat intensiever dan normaal, omdat je eigenlijk continu samen met de klanten aan het werk bent”, verzekert zowel Bram als Henry.

Bram CAD2M
Foto: Bram Ottenhof toont zijn werkplek met wel drie schermen

Van fysiek op locatie naar online

Aan de begeleiding van CAD2M is weinig veranderd. Wat wel een groot verschil is: dat deze begeleiding nu online moet plaatsvinden. Voor veel collega’s is dat wel balen. Support Engineer Robin Splinter leert graag nieuwe mensen kennen. “Ik ben heel open en een mensenmens. Het prikkelen dat daarbij komt kijken, vind ik ook leuk. Dat past precies bij mijn huidige rol, maar moet je nu in zekere zin wel een beetje loslaten door de situatie.”

Wesley Rouwenhorst kent dat gevoel, al ziet hij ook een voordeel. “Begrijp me niet verkeerd: ik ben echt een teamspeler. Maar nu kan je wel echt door met je projecten.” Martijn Visser, die geregeld in beeld is tijdens webinars en al jarenlang bij CAD2M werkt, onderstreept dat: “Je hebt nu wel volledige focus op een taak. Het nadeel is wel dat je het menselijke contact mist.”

Logistiek probleem

Een ander nadeel betreft een logistiek probleem. “Overleggen over het implementeren van bijvoorbeeld onze Product Data Management-oplossing (PDM) is lastig. Daarvoor hebben we normaal een kick-off meeting, zodat CAD2M alles goed kan opzetten”, laat Pim Visscher, één van onze PDM-specialisten weten. “Uiteindelijk lukt het, maar als CAD2M willen we altijd meer doen dan alleen de implementatie en ook face-to-face helpen.”

Patrick Terlouw werkt als Support Engineer en haakt in. “Eigenlijk denk ik dat we klanten in deze situatie net zo goed kunnen helpen, ook al is het wel iets anders geworden. Je schakelt nu veel sneller tussen meetings. We proberen alles zo goed mogelijk te doen en ons te schikken naar de situatie, dat merk ik bij onze relaties ook.”

Begeleiding-CAD2M-klanten-wist-je-dat

Bijzondere situaties en initiatieven

De verschillende thuissituaties brengen voor CAD2M uitdagingen met zich mee. Collega’s met (kleine) kinderen krijgen ineens te maken met een volledig andere werksituatie. Gelukkig lukt het de CAD2M’ers steeds beter om een mooi patroon te vinden. Peter van Engeldorp heeft een oplossing gevonden om trainingen goed in te richten en fris te blijven: “Ik verplicht mezelf pauzeblokken in te zetten om bijvoorbeeld even een stukje te lopen.”

Enkele collega’s staan al te springen om weer naar kantoor te gaan. Aloys Heutink houdt terdege rekening met die wens: “Ik ben heel realistisch en voorzichtig. Ik wil zelf geen plek innemen van iemand die de behoefte om naar kantoor te gaan sterker voelt, bijvoorbeeld mensen die (kleine) kinderen thuis hebben. Dat begrijp ik heel goed; zij gaan voor.”

CAD2M veert mee met maatregelen

CAD2M is trots op het aanpassingsvermogen van elke collega, stuk voor stuk. Iedereen heeft het beste van de situatie gemaakt, zonder dat het ten koste gaat van de kwaliteit. En stiekem is het voor ons wel een opluchting dat men het onderlinge contact met collega’s mist. Ter voorbereiding op de nieuwe 1,5 meter-economie is CAD2M op de achtergrond al druk bezig met de nodige maatregelen. Dit wordt ongetwijfeld vervolgd!

Een tipje van de sluier: op de achtergrond is CAD2M druk bezig om klassikale trainingen weer mogelijk te maken. Natuurlijk zal de combinatie tussen offline en online trainingen in stand gehouden worden.

Geschreven door Karina Stroms