CAD2M print nieuwbouwhuis in 3D

Geschreven door Hasan Duran op 18-7-18 9:36

Het bouwen van je eigen huis is een leuk, maar spannend project: Hoe ziet het huis er straks uit? Wordt het zoals je had voorgesteld? Sander Teunissen zit midden in zo'n bouwproject en had dezelfde vragen, totdat CAD2M een 3D schaalmodel van zijn huis printte.

Het ontwerp

Toen Sander en zijn vrouw een kavel kochten, wilden ze de woning samen met de architect ontwerpen. Zo konden ze zelf de indeling en de lichtinval bepalen. Daarnaast kozen ze voor zonnepanelen en een warmtepomp, in combinatie met een sfeervolle Dik Geurts houthaard speciaal geschikt voor nieuwbouw woningen. "Je weet eigenlijk niet waar je aan begint," vertelt Sander. "Het duurt best lang voordat je een goed beeld kan vormen bij de woning. Het is dus heel leuk als eindelijk de muren de lucht in gaan." Om Sander meer inzicht te geven in zijn toekomstige huis, printte CAD2M een 3D schaalmodel op basis van de bouwtekeningen. "Het is een perfecte replica, alles zit erin. De zonnepanelen en zelfs de dakpannen zijn op het dak te zien. Ik vond het vooral bijzonder dat iedere woonlaag ook te demonteren is. De indeling en zelfs de meubels zijn erin geprint. Het is dus niet alleen aan de buitenkant een huis, maar ook aan de binnenkant. Het is nu veel meer gaan leven, we hebben zelfs op basis van het model nog een aantal kleine aanpassingen gedaan," vertelt Sander verheugd.

Eyecatcher

Het model werd niet alleen door Sander positief ontvangen, maar trok ook de aandacht van anderen: "We hebben inmiddels een aantal verjaardagen achter de rug en al het bezoek was heel enthousiast. We hebben het model ook laten zien aan onze architect en aannemer Bouwbedrijf Thus uit Beek, zij vonden het natuurlijk prachtig om te zien!" Sander en zijn vrouw hebben twee jonge kinderen en vooral de oudste reageert enthousiast op het model. Sander vertelt: "De oudste is 5 en

vindt het hartstikke leuk en spannend dat we gaan verhuizen. Ze kan nu precies uitleggen hoe het huis is ingedeeld en waar haar kamer is. Het schaalmodel is dus voor het hele gezin een succes, het heeft echt een prominent plekje in huis."

Onderwerpen: dddrop, Klantverhaal, 3D-printen

Geschreven door Hasan Duran

Blogs geschreven door Hasan Duran