CAD Studio Delta behaalt CSWP certificaat

Geschreven door Richard Bremmer op 18-7-18 9:13

CAD Studio Delta is een bijzondere technisch tekenstudio met grote maatschappelijke betrokkenheid. Ze maken 3D ontwerpen en werktekeningen tegen het laagst mogelijke energieverbruik. De slogan Your 2000 watt company is dan ook niet zomaar gekozen, maar gestoeld op hun missie om in 2050 niet meer dan 2000 watt per jaar te verbruiken. Dit is echter niet de enige doelstelling, vertelt Hidde Hosper, oprichter en eigenaar van CAD Studio Delta. Hidde had zich ook een persoonlijk doel gesteld: het behalen van een SOLIDWORKS certificering. En dat is hem onlangs gelukt, met hulp van CAD2M.

CSWP certificaat

"Ik vind het leuk om te leren, nieuwe dingen te ontdekken," vertelt Hidde. "En SOLIDWORKS is mijn gereedschap, dus het is belangrijk om daar af en toe in opgefrist te worden." Hij koos ervoor om zijn cursus af te sluiten met het CSWP-examen. Hiermee toont hij zijn kunde in SOLIDWORKS aan en wordt hij geregistreerd als professional in de database van SOLIDWORKS. "Het is fijn om dit certificaat te halen, ook marketing technisch gezien. Of ik kundig ben in SOLIDWORKS wordt hiermee een non-issue. Klanten weten dat dat wel goed zit, zodat we direct verder kunnen spreken over zaken als prijs en beschikbaarheid."

Handigheidjes

Hidde kreeg één-op-één training van specialist Richard. Die intensieve begeleiding vond hij erg prettig: "Er werd kritisch naar mijn tekenstijl gekeken en daar heb ik veel van geleerd. Al die kleine tips en handigheden maakten de training heel waardevol." Als voorbeeld noemt hij de werktekening, waarvoor hij altijd verschillende configuraties maakte van de montagestappen. Hidde vertelt: "Nu heb ik geleerd dat dit veel makkelijker kan met display states, waarbij ik steeds delen verberg." Soms merkte Hidde dat trainer Richard iets van zijn werkwijze noteerde. "Ik geef bijvoorbeeld altijd de naam van de radius aan de bijbehorende Fillet feature, zodat ik er makkelijk nieuwe Fillets aan toe kan voegen. Leuk hoe je elkaar zo kan inspireren," aldus Hidde.

Examen

Na de cursus was het tijd voor het examen. "ja, dat was wel even pittig hoor," vertelt Hidde. "Het proefexamen was een goede meting. Ik had 5 van de 6 vragen fout, dus dat was drama. We hebben het proefexamen goed doorgesproken en mijn grootste fout blijkt vooral dat ik niet goed lees. Ik ga gewoon als een idioot aan de slag". Het echte examen deed Hidde onder toeziend oog van Richard, met succes: "ik moest het 99% van de tijd echt zelf doen, maar Richard keek wel mee. Ik heb hem gevraagd om te checken of ik alle antwoorden goed had overgenomen. En toen ben ik dik geslaagd!" Hiddes advies aan collega's die zich ook willen certificeren? "Volg eerst de training, maak een proefexamen en werk accuraat. Dan moet het lukken," verzekert hij.

Eerste resultaten

Hidde is blij met het behaalde certificaat, deze doelstelling kan hij mooi afvinken. En de eerste resultaten zijn er al, vertelt hij: "Ik heb alle nieuwe kennis meteen met mijn klanten gedeeld. Ik merk dat ze het erg waarderen dat ik deze cursus heb gevolgd. Zo kan ik een kennisbaken zijn voor mijn klanten en dat vind ik erg belangrijk."

Meer informatie over CAD Studio Delta en hun diensten? Kijk op hun website: CAD Studio Delta.

Onderwerpen: SOLIDWORKS, Trainingen, Klantverhaal

Geschreven door Richard Bremmer

Blogs geschreven door Richard Bremmer