SWOOD: CAD & CAM voor houtbewerking

Geschreven door Jorrit Thijssen op 5-2-19 8:26

Om met houtbewerking tot de beste resultaten te komen is het essentieel dat er al in de CAD/CAM omgeving met speciale houtbewerkingsfeatures wordt gewerkt. De toenemende vraag naar custom-made producten maakt het belangrijk dat houtbewerkers zowel de capaciteit als de specifieke gereedschappen hebben om efficiënt te ontwerpen en programmeren.

Verder lezen >

Onderwerpen: SWOOD

Goed engineeren begint bij kennis!

Geschreven door Annemiek de Vries op 4-2-19 16:39

Na de investering in CAD of CAM software of een 3D printer wilt u het product zo optimaal mogelijk gebruiken. Gedegen kennis van alle functionaliteiten helpt u efficiënter te werken en meer rendement te behalen. Kent u bijvoorbeeld alle sneltoetsen, functies of instellingen die u helpen taken sneller uit te voeren? Is er een onderdeel van de software die u (nog) niet gebruikt omdat er niet genoeg kennis is? De trainingen bij CAD2M zijn er op gericht om u zo efficiënt mogelijk te laten werken, of u nu beginner bent of al gevorderd. De mogelijkheden van de software worden steeds uitgebreider en gecompliceerder, dus houd uw kennis up-to-date met trainingen!

Verder lezen >

Onderwerpen: Trainingen

Xpress: maak optimaal gebruik van uw SOLIDWORKS pakket

Geschreven door Michel klein Wassink op 2-1-19 7:00

Met een SOLIDWORKS Standard, Professional of Premium licentie heeft u ook toegang tot de Xpress versies van Simulation, DFM, DriveWorks en Sustainability. Zo kunt u de basisfunctionaliteiten van deze programma’s toepassen in uw ontwerpproces, zonder de volledige licentie aan te hoeven schaffen. Het enige wat u hoeft te doen is ze activeren in uw MySolidWorks omgeving. U vindt hier ook instructies om deze programma’s ten volste te benutten. De Xpress versies bieden meer voordelen dan u zou verwachten!

Verder lezen >

Onderwerpen: DriveWorks, SOLIDWORKS Simulation, Configure-To-Order

Met SOLIDWORKS naar de Olympische top

Geschreven door Jacqueline Woudstra op 31-12-18 9:37

Hoe zijn industriële vormgeving en urban sports te combineren? Voor Olympisch BMX’er Twan van Gendt slaat SOLIDWORKS de brug tussen passie en werk. Toen zijn sportcarrière vlucht nam moest de technische opleiding wijken, maar inmiddels is hij in zijn schaarse vrije uurtjes weer volop aan het ontwerpen. Hij werkt met SOLIDWORKS aan twee projecten: een urban sportomgeving en de optimalisatie van zijn fiets. Het komende jaar volgen we Twan op sport- én technisch gebied.

Verder lezen >

Onderwerpen: Twan van Gendt

3D print tip: Ghosting wat is het en hoe kan het worden voorkomen?

Geschreven door Cebastyan Hammink op 27-11-18 14:39

De zijwanden van 3D-geprinte modellen zijn samengesteld uit honderden afzonderlijke lagen.  Wanneer alles optimaal werkt, lijken deze lagen één geheel en is het oppervlak aan de buitenkant van het model mooi vlak. Maar wanneer er iets mis gaat met het neerleggen van deze lagen, wordt dit in veel gevallen duidelijk zichtbaar aan de buitenkant van de 3D-print. Deze onjuiste lagen uiten zich in lijnen of richels aan de zijkanten van het model. Dit kan ontstaan door verschillende oorzaken één daarvan is ghosting. In dit blog leggen we uit hoe ghosting ontstaat en hoe het kan worden voorkomen.    

Verder lezen >

Onderwerpen: dddrop, dddrop tech blog, 3D-printen

SOLIDWORKS Sheet Metal Tab en Slot

Geschreven door Martijn Visser op 8-11-18 9:20

Sheet Metal Tab en Slot werd geïntroduceerd in SOLIDWORKS 2018 en gaf engineers de mogelijkheid om een tijdrovende taak sneller te voltooien. Maar het duurde niet lang voordat de eerste SOLDIWORKS gebruikers meer functionaliteit begonnen te eisen, zoals:

Verder lezen >

Onderwerpen: SOLIDWORKS tech blog

SOLIDWORKS 2019 downloaden

Geschreven door Michel klein Wassink op 2-11-18 13:29

SOLIDWORKS 2019 is nu te downloaden in het SOLIDWORKS customer portal. Met deze release zijn er in totaal meer dan 400 verbeteringen en nieuwe features doorgevoerd! Benieuwd naar de belangrijkste nieuwtjes in 3D CAD? Bekijk dan hier alle verbeteringen.

Verder lezen >

Onderwerpen: SOLIDWORKS

Heeft mijn 3D-printer onderhoud nodig?

Geschreven door Cebastyan Hammink op 15-10-18 16:53

De eerste printuren zitten er op en inmiddels kunt u uw 3D-printer niet meer missen tijdens uw ontwikkeling- of productieproces. ’s Avonds voor u naar huis gaat nog snel even de printer aanzetten en de volgende ochtend staat uw prototype u op te wachten. Niets vervelender is dan dat er een storing op treedt en uw 3D-printer stil komt te staan. Een 3D-printer is een machine en net zoals alle andere machines is het van belang deze tijdig en goed te onderhouden. In dit blog leest u praktische tips en geven we aan welke mogelijkheden dddrop biedt op het gebied van onderhoud en service.

Verder lezen >

Onderwerpen: dddrop, dddrop tech blog, 3D-printen

PDM: versies en het uitroepteken

Geschreven door Pim Visscher op 1-10-18 15:25

In dit blog bespreken we de verschillende meldingen die we tegenkomen bij het gebruik van de PDM add-in van SOLIDWORKS. Dit gaat vooral over versies en hoe elke versie gebruikt wordt in assemblies of sub-assemblies. Tijdens mijn werk op de helpdesk merk ik dat deze vragen zo nu en dan naar voren komen bij PDM-gebruikers van verschillende niveaus. Dit blog is bedoeld om inzicht te geven in wat versies zijn en hoe ze worden gebruikt. We laten de revisies buiten beschouwing.

Verder lezen >

Onderwerpen: SOLIDWORKS tech blog, SOLIDWORKS PDM

3D-design & printing

Geschreven door Cebastyan Hammink op 11-9-18 15:44

Hoe ontwerpt en print u een perfect 3D-model?
Dat engineering een bijzonder en mooi vak is, hoeven we eigenlijk niet uit te leggen. Alle (gebruiks-)voorwerpen om ons heen zijn ooit door een engineer ontwikkeld. Jarenlang werd voornamelijk ontworpen en geproduceerd met de bekende technieken zoals draai-frees of spuitgiet. Inmiddels heeft de 3D-printer zijn weg gevonden binnen de maakindustrie, maar een design maken voor een 3D-print vraagt om een nieuwe manier van denken.

Verder lezen >

Onderwerpen: dddrop, dddrop tech blog, 3D-printen