De bijzondere band tussen dddrop 3D printers & CAD2M

Geschreven door Karina Stroms op 5-10-20 8:34

We hoeven niemand uit te leggen dat je als bedrijf nergens bent zonder samenwerkingen en een goed netwerk. Eigenlijk maakt dat het ondernemen ook zo leuk. Je kunt van elkaar leren, elkaar helpen en elkaar versterken. Soms ontstaat er zelfs een extra bijzondere band tussen bedrijven. Wij als CAD2M kunnen daar uit eigen ervaring over meepraten. De lijntjes tussen dddrop 3D printers en CAD2M zijn informeel en heel kort (ongeveer 60 voetstappen in ons pand) en dát brengt veel voordelen met zich mee.

Verder lezen >

SolidCAM's iMachining, de ideale toevoeging

Geschreven door Arno de Knegt op 29-9-20 13:00

De module iMachining, ontwikkeld door SolidCAM, heeft het doel tijdens verspanen de (tooling) kosten te reduceren en de bewerkingstijd te verkorten. Bij CAD2M ambiëren wij het om het allerbeste bij maakbedrijven naar boven te halen. We spraken met Erik Grevink van Pillen Group over de functie en de voordelen van de module.

Verder lezen >

Onderwerpen: SolidCAM, Klantverhaal

Duik in het diepe met Michel klein Wassink: "Topsport vertaal ik naar werken"

Geschreven door Karina Stroms op 21-9-20 10:31

"Een interview. Met mij?" Het zijn de tekenende woorden van Michel klein Wassink, Technical Manager van CAD2M. Hij staat liever niet in de schijnwerpers. Maar voor deze ene keer weten wij deze waterpolo-liefhebber over te halen om een duik in het diepe te maken. Over topsportkarakter op de werkvloer en voorzetten geven in plaats van doelpunten maken.

Verder lezen >

Een postprocessor voor Mill-Turn machines

Geschreven door Arno de Knegt op 24-7-20 10:35

CAD2M is de afgelopen periode bij De Mercuur Metal Spinning & Pressing bezig geweest met het programmeren van een nieuwe Mill-Turn machine. De Mercuur Metal Spinning & Pressing is specialist in het forceren en persen van metaal. Onze CAM-consultant Wesley Rouwenhorst is de uitdaging aangegaan om de juiste postprocessor te ontwikkelen voor de Fanuc Doosan Puma 230 MSB van De Mercuur.

Verder lezen >

Onderwerpen: SolidCAM

Electric Superbike Twente en CAD2M schakelen naar volgende versnelling

Geschreven door Lennart van der Burg op 22-7-20 12:54

Werken aan de innovatie van morgen. Dat is exact waar Electric Superbike Twente mee bezig is. Een team van 14 studenten van de Universiteit Twente ontwerpt, bouwt, test en racet. Het doel: binnen een jaar tijd een nieuwe en compleet elektrische motor ontwikkelen. De kracht(bron) achter het ontwerp van de motor? De software van SOLIDWORKS én de trainingen plus ondersteuning van CAD2M.

Verder lezen >

Onderwerpen: SOLIDWORKS

Het CAD2M-gevoel als verbindende factor bij elk contactmoment

Geschreven door Karina Stroms op 1-7-20 10:59

CAD2M staat voor service. En goede service is - in onze ogen - alleen te leveren als medewerkers een luisterend oor bieden én inspelen op alle wensen en behoeften. We zijn trots op de geluiden die we horen over onze collega's, waaronder service-, support- en salesmedewerkers. Zij hebben dagelijks contact met onze klanten. Ditmaal dompelen we ons onder in hún werk- en privéwereld, wat leuke en persoonlijke verhalen oplevert.

Verder lezen >

Onderwerpen: CAD2M

Alles wat je wilt weten over verspanen, CAD & CAM

Geschreven door Arno de Knegt op 24-6-20 11:01

Waar gewerkt wordt vallen spaanders luidt het spreekwoord. Maar wat weet jij eigenlijk over verspanen? Er is veel bekend over verspanen en CAD - CAM software, maar al die informatie zorgt misschien ook wel voor de nodige verwarring. In dit artikel duiken we de diepte in met alles omtrent CNC verspanen.

Verder lezen >

Verhoog uw kennis online

Geschreven door Bram Ottenhof op 12-6-20 12:15

Als bedrijf in de maakindustrie is het essentieel dat u of uw team wordt klaargestoomd voor de veranderingen van de toekomst. Het creëren van kennis is hierbij het sleutelwoord. U wilt hierbij:

  • Binnen uw team niet afhankelijk zijn van één persoon die alle kennis bezit;
  • de kennis van uw medewerkers up-to-date houden zonder dat dit te veel engineertijd kost.
Verder lezen >

Onderwerpen: SOLIDWORKS, SolidCAM, thuiswerken

Online trainingen: het nieuwe normaal bij CAD2M?

Geschreven door Arno de Knegt op 5-6-20 12:34

De afgelopen tijd heeft iedereen ongetwijfeld de nodige online meetings voorbij zien komen. CAD2M wil bijdragen aan het nieuwe normaal en daarom zijn er kosteloze online trainingen voor SolidCAM gegeven, speciaal voor onze klanten. Vorige keer bekeken we het verhaal vanuit het perspectief van onze medewerkers, nu zijn onze klanten zélf aan de beurt.

Verder lezen >

Onderwerpen: SolidCAM

CAD2M'ers zetten stap extra in bijzondere periode

Geschreven door Karina Stroms op 14-5-20 16:18

Veranderen, aanpassen en verder ontwikkelen. Elementen die onlosmakelijk verbonden zijn aan de innovatie- en maakbedrijven waar wij als CAD2M zo graag mee samenwerken. Juist deze elementen komen in deze periode goed van pas. Het aanpassingsvermogen van onze trainers en consultants is flink op de proef gesteld, maar met trots kunnen we zeggen dat wij onder alle omstandigheden meebewegen.

Verder lezen >