Virtueel testen, zeker weten!

Geschreven door Michel klein Wassink op 8-8-19 14:15

Een nieuw product wilt u met vertrouwen lanceren. Uw klanten willen de zekerheid dat het jarenlang veilig gebruikt kan worden, voor uzelf is het belangrijk om geen klachten of schadeclaims te krijgen. Prototypes, handberekeningen of virtuele testen helpen u dit vertrouwen te creëren. In de moderne wereld spelen ook andere belangen mee. Door toenemende concurrentie is het belangrijk om een competitieve prijs te kunnen bieden en milieuvriendelijk te produceren. Virtueel testen, of simulatie van de prestaties van uw product, kan u hierbij helpen.

Verder lezen >

Onderwerpen: SOLIDWORKS Simulation

Wat is design automation?

Geschreven door Henry Gerritsen op 6-5-19 15:34

Maatwerk producten zijn een goede manier om u te onderscheiden van de concurrentie. Het leidt vaak tot meer verkopen, hogere winst en tevreden klanten. Nu steeds meer bedrijven maatwerk aanbieden moet u echter slimmer te werk gaan dan de rest. Design automation van DriveWorks bespaart tijd, vermindert fouten en laat engineers efficiënter werken.  Ontdek de voordelen van design automation voor SOLIDWORKS en maak met minimale inspanning maatwerk producten die altijd aan uw kwaliteitseisen voldoen.

Verder lezen >

Onderwerpen: DriveWorks, Configure-To-Order

Excel filters gebruiken in een BOM met thumbnails

Geschreven door Martijn Visser op 6-5-19 15:33

In SOLIDWORKS 2019 werd de optie geïntroduceerd om bij de export van een Bill Of Materials naar Microsoft Excel thumbnails toe te voegen aan elk component. Het viel mij op dat veel SOLIDWORKS klanten deze Excel BOM gebruiken om de componenten te groeperen met de filter functie in Excel. Helaas werkt dit echter niet zoals verwacht, omdat de thumbnails niet meebewegen in het filter. Ze behouden hun vaste positie in het werkblad. In deze tech blog vertel ik meer over een mogelijke oplossing om toch de filter functie en de thumbnail optie samen te gebruiken.

Verder lezen >

Onderwerpen: SOLIDWORKS, SOLIDWORKS tech blog

SWOOD: CAD & CAM voor houtbewerking

Geschreven door Jorrit Thijssen op 5-2-19 8:26

Om met houtbewerking tot de beste resultaten te komen is het essentieel dat er al in de CAD/CAM omgeving met speciale houtbewerkingsfeatures wordt gewerkt. De toenemende vraag naar custom-made producten maakt het belangrijk dat houtbewerkers zowel de capaciteit als de specifieke gereedschappen hebben om efficiënt te ontwerpen en programmeren.

Verder lezen >

Onderwerpen: SWOOD

Goed engineeren begint bij kennis!

Geschreven door Annemiek de Vries op 4-2-19 16:39

Na de investering in CAD of CAM software of een 3D printer wilt u het product zo optimaal mogelijk gebruiken. Gedegen kennis van alle functionaliteiten helpt u efficiënter te werken en meer rendement te behalen. Kent u bijvoorbeeld alle sneltoetsen, functies of instellingen die u helpen taken sneller uit te voeren? Is er een onderdeel van de software die u (nog) niet gebruikt omdat er niet genoeg kennis is? De trainingen bij CAD2M zijn er op gericht om u zo efficiënt mogelijk te laten werken, of u nu beginner bent of al gevorderd. De mogelijkheden van de software worden steeds uitgebreider en gecompliceerder, dus houd uw kennis up-to-date met trainingen!

Verder lezen >

Onderwerpen: Trainingen

Xpress: maak optimaal gebruik van uw SOLIDWORKS pakket

Geschreven door Michel klein Wassink op 2-1-19 7:00

Met een SOLIDWORKS Standard, Professional of Premium licentie heeft u ook toegang tot de Xpress versies van Simulation, DFM, DriveWorks en Sustainability. Zo kunt u de basisfunctionaliteiten van deze programma’s toepassen in uw ontwerpproces, zonder de volledige licentie aan te hoeven schaffen. Het enige wat u hoeft te doen is ze activeren in uw MySolidWorks omgeving. U vindt hier ook instructies om deze programma’s ten volste te benutten. De Xpress versies bieden meer voordelen dan u zou verwachten!

Verder lezen >

Onderwerpen: DriveWorks, SOLIDWORKS Simulation, Configure-To-Order

Met SOLIDWORKS naar de Olympische top

Geschreven door Jacqueline Woudstra op 31-12-18 9:37

Hoe zijn industriële vormgeving en urban sports te combineren? Voor Olympisch BMX’er Twan van Gendt slaat SOLIDWORKS de brug tussen passie en werk. Toen zijn sportcarrière vlucht nam moest de technische opleiding wijken, maar inmiddels is hij in zijn schaarse vrije uurtjes weer volop aan het ontwerpen. Hij werkt met SOLIDWORKS aan twee projecten: een urban sportomgeving en de optimalisatie van zijn fiets. Het komende jaar volgen we Twan op sport- én technisch gebied.

Verder lezen >

Onderwerpen: Twan van Gendt

3D print tip: Ghosting wat is het en hoe kan het worden voorkomen?

Geschreven door Cebastyan Hammink op 27-11-18 14:39

De zijwanden van 3D-geprinte modellen zijn samengesteld uit honderden afzonderlijke lagen.  Wanneer alles optimaal werkt, lijken deze lagen één geheel en is het oppervlak aan de buitenkant van het model mooi vlak. Maar wanneer er iets mis gaat met het neerleggen van deze lagen, wordt dit in veel gevallen duidelijk zichtbaar aan de buitenkant van de 3D-print. Deze onjuiste lagen uiten zich in lijnen of richels aan de zijkanten van het model. Dit kan ontstaan door verschillende oorzaken één daarvan is ghosting. In dit blog leggen we uit hoe ghosting ontstaat en hoe het kan worden voorkomen.    

Verder lezen >

Onderwerpen: dddrop, dddrop tech blog, 3D-printen

SOLIDWORKS Sheet Metal Tab en Slot

Geschreven door Martijn Visser op 8-11-18 9:20

Sheet Metal Tab en Slot werd geïntroduceerd in SOLIDWORKS 2018 en gaf engineers de mogelijkheid om een tijdrovende taak sneller te voltooien. Maar het duurde niet lang voordat de eerste SOLDIWORKS gebruikers meer functionaliteit begonnen te eisen, zoals:

Verder lezen >

Onderwerpen: SOLIDWORKS tech blog

SOLIDWORKS 2019 downloaden

Geschreven door Michel klein Wassink op 2-11-18 13:29

SOLIDWORKS 2019 is nu te downloaden in het SOLIDWORKS customer portal. Met deze release zijn er in totaal meer dan 400 verbeteringen en nieuwe features doorgevoerd! Benieuwd naar de belangrijkste nieuwtjes in 3D CAD? Bekijk dan hier alle verbeteringen.

Verder lezen >

Onderwerpen: SOLIDWORKS