Ontmoet: Aloys Heutink

Geschreven door Karina Stroms op 23-3-20 10:43

Maak kennis met Aloys Heutink, een doorgewinterde specialist op het gebied van zowel 3D CAD als CAM bij CAD2M. Aloys is altijd bezig met het delen van kennis. Niet alleen deelt hij zijn rijke kennis met klanten en collega’s, ook in zijn vrije tijd kan hij het niet laten. Als vrijwilliger bij het Centrum voor Innovatief Vakmanschap Oost-Nederland (CIVON) in Ulft ondersteunt hij wekelijks bedrijven met hun technische uitdagingen.

Verder lezen >

Onderwerpen: CAD2M

SOLIDWORKS Tech Blog: Automatisch geupdate revisietabellen toevoegen

Geschreven door Bram Ottenhof op 20-3-20 10:17

De optie om de ontwerpgeschiedenis te kunnen bekijken is een belangrijk aspect aan efficiënt engineeren.

  • Op welke versie zit de tekening?
  • Wie heeft welke verandering gemaakt?
  • Wanneer zijn aanpassingen gedaan?

Allemaal belangrijke vragen om het overzicht te behouden. Al jaren is het gebruikelijk om hiervoor revisietabellen te gebruiken.

Geïntegreerde revisietabellen

Binnen SOLIDWORKS bestaat al langere tijd een optie om revisietabellen toe te voegen aan de tekening. Dit gaf echter geen garantie dat de veranderingen op de revisietabel correspondeerde met de data in SOLIDWORKS PDM. Een aantal jaar geleden is een functie toegevoegd aan SOLIDWORKS die ervoor zorgt dat de revisietabel geïntegreerd is met SOLIDWORKS PDM. Dit zorgt ervoor dat, wanneer een revisie binnen SOLIDWORKS wordt toegevoegd, deze automatisch update in de vault. De toevoeging van deze functie bespaart veel tijd en moeite, daarnaast kunnen engineers met zekerheid zeggen dat ze altijd overeenkomende revisiegeschiedenis hebben binnen SOLIDWORKS en de PDM vault. Om een geïntegreerde revisietabel toe te voegen in SOLIDWORKS moet u een aantal aanpassingen maken aan de settings. Deze Tech Blog laat u zien hoe u dit instelt.

Verder lezen >

Onderwerpen: SOLIDWORKS tech blog, SOLIDWORKS PDM, SOLIDWORKS Tip

SolidCAM Tip: Helicoïdaal (schroefvormig) frezen

Geschreven door Wesley Rouwenhorst op 20-3-20 9:29

Heeft u een kamer voorgeboord en wilt u deze helicoïdaal verder bewerken? Dit is mogelijk binnen SolidCAM. Met de functie 'schroefvormig' kunt u ervoor zorgen dat uw gereedschap continu in beweging is en in contact staat met het materiaal. Bekijk de onderstaande video om te leren hoe deze functie wordt toegepast. 

Verder lezen >

Onderwerpen: SolidCAM Tip

Thuiswerken met SOLIDWORKS

Geschreven door Lennart van der Burg op 18-3-20 17:09

Thuiswerken is toch even anders dan op kantoor. Voor iedereen is het even schakelen en u wilt natuurlijk wel even productief zijn als iedereen van u gewend is.

Er zijn vele factoren die u hierin kunnen belemmeren, maar CAD2M zorgt ervoor dat u in ieder geval wel aan de slag kunt met SOLIDWORKS, zoals u gewend bent. Een werkende licentie is hierbij essentieel en laat die nu net niet op uw computer thuis staan, maar op kantoor.

Gelukkig is dit eenvoudig op te lossen, zonder dat u naar kantoor hoeft of met computers hoeft te slepen. In dit blog helpen we u op weg.

Verder lezen >

Onderwerpen: SOLIDWORKS, licence, thuiswerken

SOLIDWORKS tip: Copy with mates

Geschreven door Bram Ottenhof op 9-3-20 10:44

Wilt u parts kopiëren en ervoor zorgen dat de onderdelen de mate voorwaarden behouden van het originele part? Binnen SOLIDWORKS is hier een functie voor genaamd: 'Copy with mates'. Bekijk de onderstaande video om een uitleg te krijgen van deze functie. 

Verder lezen >

Onderwerpen: SOLIDWORKS tech blog, SOLIDWORKS Tip

SolidCAM Tip: Smart Vlak

Geschreven door Wesley Rouwenhorst op 6-3-20 9:10

Om een geometrie binnen uw werkstuk te selecteren raden wij u aan om de 'Smart Vlak' (Smart face) functie binnen SolidCAM te gebruiken.  Naast de het tonen van een gedefinieerde geometrie herkent SolidCAM ook gelijk de open en dichte lijnen zodat het programma zelf berekent  waar het gereedschap het materiaal kan inlopen. Wilt u weten hoe u deze functie toepast? Bekijk dan de onderstaande video. 

Verder lezen >

Onderwerpen: SolidCAM Tip

SOLIDWORKS tip: Multiple Mate

Geschreven door Bram Ottenhof op 27-2-20 13:25

Wilt u eenvoudig meerdere parts verbinden met één andere part? Maak dan gebruik van de Multiple Mate functie binnen SOLIDWORKS. Bent u benieuwd hoe u deze functie gebruikt? Bekijk dan de onderstaande video. 

Verder lezen >

Onderwerpen: SOLIDWORKS tech blog, SOLIDWORKS Tip

SolidCAM Tip: Chamfer

Geschreven door Wesley Rouwenhorst op 20-2-20 14:52

Er is geen afschuining getekend aan uw product maar wilt u toch een schuine kant aanbrengen? Met deze tech tip kunt u eenvoudig een chamfer bewerking uitvoeren binnen SolidCAM.

Verder lezen >

Onderwerpen: SolidCAM Tip

3DEXPERIENCE World 2020, Elite 190 en Diamond Club

Geschreven door Roy Seggelinck op 20-2-20 14:16

Begin februari was Nashville, Tennessee, het toneel van het jaarlijkse congres van SOLIDWORKS, dit jaar voor het eerst omgedoopt tot 3DEXPERIENCE World. Hier werden alle innovaties getoond met apps als 3D Sculptor, 3D Creator en 3DEXPERIENCE Works, allemaal toegankelijk vanaf het 3DEXPERIENCE platform.

Verder lezen >

Onderwerpen: SOLIDWORKS, CAD2M, 3DEXPERIENCE

SOLIDWORKS tip: parts onzichtbaar maken met tab, shift en ctrl

Geschreven door Bram Ottenhof op 17-2-20 12:10

Wilt u snel parts onzichtbaar kunnen maken? Binnen SOLIDWORKS kunt u sneltoetsen gebruiken om dit te voltooien. Bekijk hieronder de video voor meer uitleg.

Verder lezen >

Onderwerpen: SOLIDWORKS tech blog, SOLIDWORKS Tip