SOLIDWORKS Tip: Auto Arrange voor afmetingen

Geschreven door Bram Ottenhof op 18-7-18 10:23

Voegt u wel eens automatisch maten toe via Import Annotations en staan deze maten dan niet op de gewenste positie op de Drawing? Of plaatst u via Smart Dimensions in de Drawing omgeving veel maten in één handeling en lijnt u deze in een latere stap pas uit? Dan is de functie Auto Arrange een handige tip voor u!

Verder lezen >

Onderwerpen: SOLIDWORKS, SOLIDWORKS tech blog

3D print tip: Oververhitting, hoe voorkomt u het?

Geschreven door Cebastyan Hammink op 18-7-18 10:21

Het is volop zomer en over de temperaturen raken we niet uitgepraat. De ene keer is het te warm de andere keer is het te koud. Bij 3D printen is het eigenlijk niet anders. De juiste temperatuur blijft het codewoord bij het maken van goede 3D prints. Het blijft immers een kunststof smeltproces, waarbij temperatuur een essentieel onderdeel is. Bij een hogere omgevingstemperatuur zullen er een aantal zaken van belang zijn om het printproces stabiel te houden. Welke onderdelen dit zijn en wat u er aan kunt doen leest u hier.

Verder lezen >

Onderwerpen: SOLIDWORKS tech blog, dddrop, 3D-printen

Geplaatste maten in de drawing hergebruiken

Geschreven door Bram Ottenhof op 18-7-18 10:20

In de vorige tip is er gekeken naar hoe u met "Import Annotations" Suface bodies zichtbaar kunt maken. In deze tip ziet u hoe de maten die u heeft toegevoegd in het model ook in de drawing omgeving kunt hergebruiken.

Verder lezen >

Onderwerpen: SOLIDWORKS, SOLIDWORKS tech blog

3D printen | ​Wat zijn de voordelen van FDM 3D printers?

Geschreven door Hasan Duran op 18-7-18 10:19

Er bestaan veel verschillende technieken in 3D printen. De meest bekende printtechnieken zijn: Selective Laser Sintering (SLS), Stereolithografie (SLA) en Fused Deposit Modeling (FDM). Wat de verschillen tussen deze technieken zijn en waarom 3D printen met een FDM printer heel toegankelijk is en u veel keuze vrijheid geeft leggen we in dit artikel uit.

Verder lezen >

Onderwerpen: dddrop, 3D-printen

3D printen | ​Starten met 3D printen, voor (bijna) iedereen weggelegd

Geschreven door Hasan Duran op 18-7-18 10:18

Zelf 3D printen een (te) grote investering voor uw bedrijf? Dat kan best nog wel eens meevallen. Het 3D printen wordt steeds toegankelijker, zowel qua aanschafkosten als qua knowhow om de printer zelf te kunnen bedienen. De technologie blijft zich voortdurend ontwikkelen en natuurlijk is dat op het gebied van printers niet anders. Ook de 3D printer is zich in een razendsnel tempo aan het ontwikkelen. Inmiddels zijn er kwalitatief goede, betaalbare plug & play 3D printers op de markt. Toegankelijk voor een heel brede doelgroep.

Verder lezen >

Onderwerpen: dddrop, 3D-printen

Surface bodies toevoegen aan een drawing

Geschreven door Bram Ottenhof op 18-7-18 10:17

Surfaces, ook wel surface bodies, worden standaard niet weergegeven op een Drawing. Ook al zijn ze in de part wel zichtbaar! In deze tip leggen we uit hoe u deze surface bodies toch op de drawing krijgt.

Verder lezen >

Onderwerpen: SOLIDWORKS, SOLIDWORKS tech blog

Werken in een multi-user omgeving

Geschreven door Martijn Visser op 18-7-18 10:15

Allereerst: SOLIDWORKS PDM is in een omgeving met meerdere gebruikers de beste oplossing om samen aan dezelfde bestanden te werken. Daarnaast biedt het veel extra, nuttige functionaliteiten. Echter, voor kleine of groeiende organisaties staat SOLIDWORKS PDM misschien niet op uw prioriteitenlijst. Om de kloof tot PDM te overbruggen, leg ik in deze tech blog een optie in SOLIDWORKS uit waarmee u eenvoudiger tegelijkertijd met dezelfde bestanden kunt werken.

Verder lezen >

Onderwerpen: SOLIDWORKS, SOLIDWORKS tech blog

SOLIDWORKS Tip: Sheet Metal functie Tab en Slot

Geschreven door Bram Ottenhof op 18-7-18 10:14

Helaas weten nog niet veel SOLIDWORKS gebruikers de handige Sheet Metal functie Tab en Slot te vinden.

Verder lezen >

Onderwerpen: SOLIDWORKS, SOLIDWORKS tech blog

3D printen | ​Voordelen van printen met een gesloten kast

Geschreven door Hasan Duran op 18-7-18 10:13

Het aanschaffen van een 3D printer kan enige keuzestress opleveren. De keuze is inmiddels reuze, maar waar zitten de verschillen? Een belangrijk verschil zit in de bouw van de 3D printer. Er zijn 3D printers op de markt zonder een ombouw/kast, deze printers zijn erg gevoelig voor de omgevingstemperatuur. En er zijn 3D printers op de markt die een gesloten ombouw/kast hebben, waardoor de temperatuur aanzienlijk beter te reguleren is. Deze laatstgenoemde 3D printers zijn over het algemeen duurder, maar bieden ook meer mogelijkheden met betere printprestaties.

Verder lezen >

Onderwerpen: dddrop, 3D-printen

3D print tip: Houd uw 'printhoofd' koel

Geschreven door Cebastyan Hammink op 18-7-18 10:12

Wat een voorjaar! In Nederland hebben we al kunnen genieten van heel veel mooie zonnige dagen met hele hoge temperaturen. Verschillende warmte records zijn er gebroken en dat terwijl de zomer nog moest beginnen. Voor de meeste mensen is het mooie weer echt genieten, maar bij het 3D printen kan een hoge omgevingstemperatuur wel een extra uitdaging opleveren. Wellicht heeft dit al gemerkt de afgelopen weken?

Verder lezen >

Onderwerpen: dddrop, dddrop tech blog, 3D-printen