Wat is er nieuw in SOLIDWORKS 2020?

Geschreven door Martijn Visser op 2-12-19 15:59

Elk jaar bekijkt het SOLIDWORKS ontwikkelteam duizenden verbeterverzoeken van de mensen die dagelijks met de software werken – engineers, ontwerpers en analisten. En zoals elk jaar zijn ook in 2020 de meeste vernieuwingen gebaseerd op gebruikersverzoeken. De focus ligt in 2020 op hogere prestaties, gestroomlijnde workflows en betere connectiviteit. Daarnaast zijn er stappen gezet in de ontwikkeling van en connectie met het 3DEXPERIENCE platform. Hieronder vindt u een greep uit de nieuwe functies en verbeteringen die in 2020 worden geïntroduceerd.

Verder lezen >

Onderwerpen: SOLIDWORKS

Diepgatboren met Hoffmann Tools

Geschreven door Jurriën Scheffer op 12-11-19 14:04
De diepte in met SolidCAM

Betrouwbaar gereedschap en volledige controle over uw machine zijn belangrijke aspecten van succesvol verspanen. Tijdens boorbewerkingen, en met name tijdens het diepgatboren, is de controle essentieel. Het is voor SolidCAM dan ook een stap in de juiste richting dat de nieuwe versie is uitgebreid met een vernieuwde boormodule. Deze (diepgatboor) module geeft gebruikers de mogelijkheid om tijdens elke diepte stap de draairichting, het toerental en de koeling te verstellen. Vanuit CAD2M hebben wij onlangs een SolidCAM webinar reeks georganiseerd waarin deze module is behandeld, de opname kunt u hier onder bekijken. 

Verder lezen >

Onderwerpen: SolidCAM, SOLIDCAM tech blog

Brekr presenteert elektrische brommer met dddrop 3D geprinte onderdelen

Geschreven door Cebastyan Hammink op 15-10-19 10:40

Brommers kiek’n, maar dan zonder de herrie, stinkende uitlaatgassen en negatieve effecten op het milieu. Het langverwachte prototype van Model B, de nieuwste elektrische brommer van Brekr, is vorige maand onthuld. Ongeveer 300 mensen waren aanwezig bij het evenement in de DRU Cultuurfabriek te Ulft. Medewerkers van dddrop en CAD2M waren er ook bij om Brekr te feliciteren met hun prestaties.

Verder lezen >

Onderwerpen: dddrop, SOLIDWORKS Simulation, CAD2M

Sneller innoveren, snel op de markt

Geschreven door Michel klein Wassink op 3-9-19 15:03

De lancering van een nieuw product is een moment dat u liever niet wilt uitstellen. Toch kunnen verschillende factoren de time-to-market flink vertragen. Bespaar kosten en ontwikkeltijd en maak in een vroeg stadium de juiste keuzes. Virtueel testen, of simulatie van de prestaties van uw product, kan u hierbij helpen. Zo voorkomt u vertragingen in het ontwikkelproces of verrassingen achteraf.

Verder lezen >

Onderwerpen: SOLIDWORKS Simulation

Al sharend, likend en chattend naar een nieuw product

Geschreven door Martijn Visser op 29-8-19 16:02

Stel, u krijgt een opdracht van een klant om een nieuw product te lanceren. Een spannend moment, waar het hele bedrijf bij betrokken is. De design, sales en marketing teams en de klant werken samen aan de realisatie van de opdracht. Gedurende het proces communiceren ze veelvuldig met elkaar. De engineers bespreken uitdagingen met elkaar, de klant geeft zijn feedback en sales en marketing zijn nieuwsgierig hoe het product er uit komt te zien. Maar via welke weg gebeurt dit? In veel organisaties is e-mail nog het primaire communicatie-middel. Primair, maar niet optimaal. Naarmate de hoeveelheid mails toeneemt, raakt het overzicht snel zoek. 

Verder lezen >

Onderwerpen: SOLIDWORKS, 3DEXPERIENCE

3D printen met carbon

Geschreven door Cebastyan Hammink op 21-8-19 10:00

Voor het printen met een FDM 3D-printer is PLA filament veruit het bekendste en meest gebruikte print materiaal. Dit omdat het een relatief goedkoop materiaal is en omdat het niet ingewikkeld is om toe te passen in het 3D-printen. Toch biedt PLA beperkingen in zijn toepassing, bijvoorbeeld als het gaat om hittebestendigheid. Inmiddels zijn er verschillende soorten filament (print materiaal) op de markt, zodat voor elke toepassing het juiste materiaal kan worden gebruikt.

Verder lezen >

Onderwerpen: dddrop, dddrop tech blog, 3D-printen

Gebruik het juiste hechtmiddel voor uw 3D print en voorkom warping

Geschreven door Cebastyan Hammink op 21-8-19 9:44

De eerste lagen van een 3D print zijn van essentieel belang om een goed 3D-model te printen. Toch ligt hier bij veel materialen een uitdaging, wanneer niet op de juiste manier en met het juiste hechtmiddel wordt geprint kan snel warping (kromtrekken) ontstaan. Dit treedt op wanneer het materiaal dat geprint wordt krimpt bij (te snelle) afkoeling. Door krimp in de eerste lagen komen de hoeken van de afdruk omhoog en los van het 3D-printer bed. De 3D-print mislukt dan in de eerste lagen en u zult opnieuw moeten beginnen. Alle reden dus om dit te willen voorkomen. Met de volgende praktische tips bent u verzekerd van een goede hechting van uw 3D-print en een goede basis voor een strak 3D-model.

Verder lezen >

Onderwerpen: dddrop, dddrop tech blog, 3D-printen

Virtueel testen, zeker weten!

Geschreven door Michel klein Wassink op 8-8-19 14:15

Een nieuw product wilt u met vertrouwen lanceren. Uw klanten willen de zekerheid dat het jarenlang veilig gebruikt kan worden, voor uzelf is het belangrijk om geen klachten of schadeclaims te krijgen. Prototypes, handberekeningen of virtuele testen helpen u dit vertrouwen te creëren. In de moderne wereld spelen ook andere belangen mee. Door toenemende concurrentie is het belangrijk om een competitieve prijs te kunnen bieden en milieuvriendelijk te produceren. Virtueel testen, of simulatie van de prestaties van uw product, kan u hierbij helpen.

Verder lezen >

Onderwerpen: SOLIDWORKS Simulation

Wat is design automation?

Geschreven door Henry Gerritsen op 6-5-19 15:34

Maatwerk producten zijn een goede manier om u te onderscheiden van de concurrentie. Het leidt vaak tot meer verkopen, hogere winst en tevreden klanten. Nu steeds meer bedrijven maatwerk aanbieden moet u echter slimmer te werk gaan dan de rest. Design automation van DriveWorks bespaart tijd, vermindert fouten en laat engineers efficiënter werken.  Ontdek de voordelen van design automation voor SOLIDWORKS en maak met minimale inspanning maatwerk producten die altijd aan uw kwaliteitseisen voldoen.

Verder lezen >

Onderwerpen: DriveWorks, Configure-To-Order

Excel filters gebruiken in een BOM met thumbnails

Geschreven door Martijn Visser op 6-5-19 15:33

In SOLIDWORKS 2019 werd de optie geïntroduceerd om bij de export van een Bill Of Materials naar Microsoft Excel thumbnails toe te voegen aan elk component. Het viel mij op dat veel SOLIDWORKS klanten deze Excel BOM gebruiken om de componenten te groeperen met de filter functie in Excel. Helaas werkt dit echter niet zoals verwacht, omdat de thumbnails niet meebewegen in het filter. Ze behouden hun vaste positie in het werkblad. In deze tech blog vertel ik meer over een mogelijke oplossing om toch de filter functie en de thumbnail optie samen te gebruiken.

Verder lezen >

Onderwerpen: SOLIDWORKS, SOLIDWORKS tech blog